İsrail gece boyunca Gazze'ye kabusu yaşattı

İsrail gece boyunca Gazze'ye kabusu yaşattı

İsrail abluka altına aldığı Gazze'yi gece boyunca aralıksız bombalamaya devam etti. Bombaların hedefinde ise Eş-Şati Mülteci Kampı ve kuzeydeki Cibaliya bölgeleri vardı. Sivil yerleşim yerlerinin de bombalandığı saldırılarda onlarca Filistinlinin öldüğü düşünülürken can kaybı ve yaralılara ilişkin bilgi verilmedi.

İsrail elektrik, su ve yakıtını keserek kuşatma altına aldığı Gazze'yi bombalamaya devam ediyor. Dün saat 14.00 itibarıyla karanlığa gömülen Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı bin 200'e ulaştı. Sivil yerleşim yerlerini hedef alan İsrail'in saldırılarında ise en çok kadın ve çocuklar vuruldu.

İsrail ordusu saldırılarına dün gece de aralıksız devam etti. Ordunun gece boyunca Gazze Şeridi'nin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı ve kuzeydeki Cibaliya bölgelerini bombalaması sonucu çok sayıda ölü ve yaralı olduğu belirtildi.

7899000

İsrail savaş uçaklarının kentin tüm bölgelerinde evleri gece boyunca bombalandığını aktarıldı.

HEDEF MÜLTECİ KAMPLARI

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Eş-Şati Mülteci Kampı ve kuzeydeki Cibaliya bölgelerine düzenlenen yoğun bombardıman sonucu onlarca Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

7899001

Ölü ve yaralılara ilişkin henüz resmi açıklama yapılmadı.

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

7894841

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

7897083

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN