İsrail ordusu Refah'ı vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail ordusu Refah'ı vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonunun ardından İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları sürerken İsrail ordusu, sivillerin sığındığı Gazze'de Refah kentini vurdu. Saldırıda ilk belirlemelere göre 20 kişi hayatını kaybetti, 55 kişi de yaralandı.

Hamas, İsrail'e yönelik son yılların en büyük saldırısını gerçekleştirdi. İsrail ordusu 'savaş durumu alarmı' ilan etti. İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları sürüyor. İsrail ordusunun Refah kentine düzenlediği saldırıda ilk belirlemelere göre 20 kişi hayatını kaybetti, 55 kişi de yaralandı.

İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nuseyrat Mülteci Kampı'na da üç hava saldırısı düzenledi. Saldırılarda en az 7 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Bureyc ve Megazi mülteci kampları da tanklarla vuruluyor. İsrail ordusu her iki mülteci kampına doğru ilerleyişini sürdürüyor. Saldırılarda Megazi'de 5 Filistinlinin öldüğü açıklandı.

Gazze kentinde İsrail askerleriyle Hamas arasında da çatışmalar sürüyor. İsrail'e göre kentte çatışmaların sürdüğü iki mahalle, Hamas'ın Gazze'nin kuzeyindeki son üssü. İsrail ordusu, burada üç asker daha kaybetti.

Lübnan sınırında da gerilim tırmanıyor.
Hizbullah, daha fazla roket ve silahlı drone'la İsrail'e saldırdı. İsrail savaş uçakları Hizbullah'a ait tesisleri vurdu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN