Küba lideri Canel’den İsrail’in katliamına tepki: Filistin halkına uygulanan barbarlığın sonu gelmeli artık

Küba lideri Canel’den İsrail’in katliamına tepki: Filistin halkına uygulanan barbarlığın sonu gelmeli artık

İsrail’in iki ayı aşkın süredir Filistinlilere yönelik şiddetli saldırıları sürerken, Küba lideri Miguel Diaz Canel, binlerce masum sivilin katledildiği olaylara sert tepki göstererek "İsrail'in Filistin halkına uyguladığı barbarlığın sonu gelmeli artık” diye konuştu.

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz Canel, İsrail'in 7 Ekim’den bu yana Gazze'de devam eden saldırılarına ilişkin, "İsrail'in Filistin halkına uyguladığı barbarlığın sonu gelmeli artık" ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Canel, "İsrail'in Filistin halkına uyguladığı barbarlığın sonu gelmeli artık. İnsanlık için utanç günüdür ve uluslararası hukuk açısından da ciddi bir yaradır" değerlendirmesinde bulundu.

‘KÜBA SESSİZ KALMAYACAK’ DESTEĞİ

Canel, 26 Aralık'taki açıklamasında, İsrail'in Gazze'de devam eden saldırılarına "sert" tepki göstermiş, "Küba, Filistin için sesini daima yükseltecek ve hiçbir zaman yaşananlara kayıtsız kalmayacak" ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan İsrail'in Gazze'ye saldırılarının başladığı günden bu yana Filistin halkına destek paylaşımlarında bulunan Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro da sosyal medya hesabından Gazze fotoğraflarını alıntılayarak mevcut duruma dikkati çekti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN