İsrail sivillerin kaldığı evi bombaladı: DSÖ çalışanı 6 aylık bebeği ile öldü

İsrail sivillerin kaldığı evi bombaladı: DSÖ çalışanı 6 aylık bebeği ile öldü

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) İsrail'in bombaladığı bir evde 50 sivilin ve bir DSÖ çalışanının 6 aylık bebeğiyle öldürüldüğünü açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Filistin ofisi, acil durum ekibinde çalışan 29 yaşındaki Dima Abdullatif Mohammed Alhaj, Gazze'den tahliye edildiği güney Gazze'deki evinin bombalanması sonucu 6 aylık bebeği ile hayatını kaybetti.

Dima Abdullatif Mohammed Alhaj'ın eşi bombalanan evde 50'den fazla insan olduğu ve hepsinin hayatını kaybettiğini de söyledi.

DSÖ Filistin ofisinden dün yapılan açıklama şöyle

"Dima (29), bugün Gazze'den tahliye edildiği güney Gazze'deki ailesinin evinin bombalanması sonucu hayatını kaybetti. Kocası, altı aylık erkek bebekleri ve iki erkek kardeşiyle birlikte trajik bir şekilde öldürüldü. Aynı evde barınan 50'den fazla aile ve topluluk üyesinin de öldüğü bildirildi”

UNRWA’NIN 108 ÇALIŞANI ÖLDÜ

Çatışmaların başladığı 7 Ekim’den bu yana Gazze'de görev yapan Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) sivil toplum kuruluşu 2 doktor ve Birleşmiş Milletler’in Filistin yardım örgütü UNRWA'nın 108 çalışanı hayatını kaybetti.

İsrail hükümeti, Kasım ayının başında duyuru yaparak Gazzelilerin saldırıların yoğun yaşandığı kuzeyden güneye tahliye edilmesi için koridorlar açtığını belirtmişti.

4 GÜNLÜK GEÇİCİ ATEŞKES

İsrail dün Gazze'deki Hamas hareketiyle esir takası anlaşmasını ve 4 günlük geçici ateşkesi kabul ettiğini açıkladı.

Hükümeti yaptığı açıklamada, "Kadın ve çocuklardan oluşan en az 50 rehinenin 4 günlük sürede serbest bırakılması ve bu süre zarfında çatışmalara ara verilmesi öngörülüyor." ifadesi kullanıldı.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda bugün 47. gün. İsrail'in saldırılarında 5 bin 500'ü çocuk, 3 bin 500'ü kadın 13 binden fazla kişin yaşamını yitirdi

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN