İsrail yargılanıyor: Uluslararası Adalet Divanı'nda duruşma bugün

İsrail yargılanıyor: Uluslararası Adalet Divanı'nda duruşma bugün

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik şiddetli saldırıları tüm dünyada geniş yankı ve tepkilere neden oldu. İsrail, Filistin topraklarında işlediği suçlara yönelik, Uluslararası Adalet Divanı'nda yargılanıyor. Davanın bugünkü duruşması, Birleşmiş Milletler tarafından talep edilen 'danışma görüşü duruşması' için toplanacak.

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik sürdürdüğü saldırılarda yaklaşık 29 bin insanı katletti. Saldırıların durdurulması ve kalıcı ateşkesin sağlanması için çağrı ve tepkiler devam ediyor.

SUÇLAR ULUSLARARASI ADALET DİVANI'NDA

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, İsrail'in işgal ettiği Filistin'deki politikaları ve uygulamalarına dair 2022'de harekete geçmişti. Uluslararası Adalet Divanı, Birleşmiş Milletler'in talebine karşılık ilk sözlü duruşmasını yapacak.

1kapak.jpg

TRT Haber'de yer alan bilgilere göre, Türkiye dahil 52 devlet ve üç uluslararası kuruluş beyanda bulunacak.

Uluslararası Adalet Divanı, İsrail'in hukuksuz eylemlerine ilişkin bulgu ve gözlemleri değerlendirecek.

52 ÜLKE SÖZLÜ BEYANLARI DİNLENECEK

Halka açık düzenlenecek duruşmalar, Filistin’in sunumuyla başlayacak. Bir hafta boyunca 52 ülke ve üç uluslararası kuruluşun sözlü beyanları dinlenecek. Türkiye de, 26 Şubat'ta, Divan'da görüşlerini aktaracak.

Lahey Barış Sarayı’ndaki duruşmalar, canlı yayımlanacak. Divan, duruşmaların sonunda bağlayıcı olmayan bir danışma görüşü verecek.

Uluslararası Adalet Divanı 2004'teki bir kararında, İsrail'in Filistin'de işgal ettiği topraklarda inşa ettiği duvarın uluslararası hukuku ihlal ettiği görüşünü bildirmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN