İsrail'den vatandaşlarına 'Türkiye' uyarısı: Sizin için riskli

İsrail'den vatandaşlarına 'Türkiye' uyarısı: Sizin için riskli

İran'da suikast düzenlenerek öldürülen albayın ardından İsrail'den ilginç bir hamle geldi. İran'ın 'misilleme' yapabileceğini öne süren İsrail, vatandaşlarını Türkiye'ye seyahatleri konusunda uyardı.

İsrail, Türkiye'ye gidecek vatandaşları için seyahat uyarısı yayınladı. İran'da bir albayın suikasta kurban gitmesi sonrası 'gerçek tehdit' bulunduğu gerekçesiyle bu uyarıyı yayınlayan İsrail'e karşı İran'ın da misilleme yapabileceği iddia edildi.

İran, başkent Tahran'da Devrim Muhafızları Ordusu mensubu bir albayın sokak ortasına motosikletli iki saldırgan tarafından 5 kurşunla öldürülmesi nedeniyle İsrail'i suçladı.

'İRAN KONUSUNDA ENDİŞELİYİZ'

Euronews'te yer alan habere göre; son suikast nedeniyle iki ülke arasında gerilim artarken, İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi, İran'ın İsraillileri hedef almaya çalışabileceğine yönelik 'artan endişeleri" dile getirdi.

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi'nin pazartesi günü yayımlanan açıklamasında, "İran'ın, geçen hafta Devrim Muhafızları subayının ölümünden İsrail'i sorumlu tutmasından, hatta birkaç hafta öncesinden Tahran'ın dünyadaki İsrail hedeflerine zarar verme girişimleri konusunda savunma teşkilatında artan bir endişe var" denildi.

'UYARININ SEBEBİ TÜRKİYE'DEKİ İSRAİLLİLERE YÖNELİK TEHDİTLER'

Açıklamada, Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısının 'keskinleştirildiği' ve bu ülke ile birlikte İran'a sınırı bulunan diğer ülkelerin "İsrailliler için bu günlerde yüksek düzeyde risk" oluşturduğu vurgulandı.

Güvenlik yetkilileri, seyahat uyarılarının 'Türkiye'deki İsraillilere yönelik gerçek tehditler' nedeniyle yapıldığını belirtirken detay vermedi.

Açıklamada, İran ile sınırı bulunan ülkelere seyahat etmeleri durumunda İsrail vatandaşlarının 'dikkatli olmaları ve gerekli önlemlere uymaları' istendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN