İsrail'i eleştiren Müslüman vekil Ilhan Omar ihraç edildi

İsrail'i eleştiren Müslüman vekil Ilhan Omar ihraç edildi

ABD'de Demokrat Partili Afrika doğumlu siyah Temsilciler Meclisi üyesi Ilhan Omar'ın İsrail'i eleştirmesi nedeniyle Cumhuriyetçiler tarafından Dışişleri Komisyonu'ndan uzaklaştırılması istenmişti. Omar'ın Dış İlişkiler Komitesi'ndeki görevinden ihraç edildi.

ABD Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu elinde bulunduran Cumhuriyetçi Partililer, Demokrat Partili Afrika doğumlu siyah Temsilciler Meclisi üyesi Ilhan Omar'ın İsrail'i eleştirmesi nedeniyle Dış İlişkiler Komisyonu'ndan uzaklaştırılmasına karar verildi.

Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Kongrenin alt kanadı Temsilciler Meclisi'nde yapılan oylamada, 211 "hayır" oyuna karşın 218 "evet" oyuyla Minnesota Temsilcisi Somali asıllı Omar'ın Dış İlişkiler Komitesi'nden çıkarıldı.

Cumhuriyetçiler, İsrail'in bazı politikalarını eleştiren Omar'ın "anti-Semitik yorumlar yaptığı" gerekçesiyle Dış İlişkiler Komitesi'nden çıkarılması yönünde oy kullandı.

OMAR: KONUŞMAYA DEVAM EDECEĞİM

Omar, oylama öncesi yaptığı konuşmada, Cumhuriyetçilerin dünyanın belli bölgelerinden ten rengi farklı olanlara ve Müslümanlara "olağan şüpheli" şeklinde yaklaştığını belirterek, ülkenin ilk siyah Başkanı Barack Obama'nın da "gizli Müslüman" olarak suçlanmasını örnek verdi.

"Hedef olmama şaşıran var mı? Bir şekilde Amerikan dış politikası hakkında konuşmaya layık görülmememe şaşıran var mı?" diyen Omar, Kongreye susmak için gelmediğini, komitede olmasa dahi dünyanın dört bir yanında adaleti arayanlar için konuşmaya devam edeceğini vurguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN