Rus jeti ABD İHA’sını böyle düşürdü

Pentagon, ABD ve Rusya arasında krize neden olan Rus jetinin ABD’ye ait insansız hava aracını Karadeniz semalarında düşürme görüntülerini yayınladı.

Ukrayna işgalinin başlangıcından bu yana süper güçler arasındaki ilk sıcak temas, 14 Mart’ta gerçekleşti. Romanya'dan havalanan ABD’ye ait MQ-9 Reaper, Kırım açıklarında Rusya'ya ait iki Su-27 jetiyle takip edilmeye başlandı.

Neredeyse bir saat süren takibin ardından, Rus jetleri MQ-9 Reaper'ın üstüne yakıt boşaltıp pervanesine çarparak hava aracını Karadeniz'e düşürdü.

TANSİYON YÜKSELDİ

Rus savaş jetlerinin, ABD’ye ait insansız hava aracını Karadeniz’de düşürmesiyle sonuçlanan müdahalesi, dünyanın tansiyonunu yükseltti.

Rusya Savunma Bakanlığı, uçaklarının Karadeniz’de uçan insansız hava aracını takip ettiğini kabul etti ancak uçaklar arasında doğrudan temas olmadığını ve aracın “sert bir manevra” sonrası düştüğünü savundu.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Pat Ryder “Rusya pilotlarının eylemleri güvenli ve profesyonel değildi. Hareketleri kendilerini açıklıyor” açıklamasını yaptı. ABD’li yetkililer olaya karışan Rus Su-27 jetlerinde de büyük ihtimalle hasar oluştuğunu, bunun da çarpışmanın “kasıtlı olmadığının” bir göstergesi olduğunu belirtiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir