İşte sosyal medyanın en çok kazanan 10 fenomeni! O fakir gençler artık paraya para demiyor... 1. sıradaki Koç'la yarışıyor

İşte sosyal medyanın en çok kazanan 10 fenomeni! O fakir gençler artık paraya para demiyor... 1. sıradaki Koç'la yarışıyor

Sosyal medyadan para kazanmak artık meslek haline geldi! O fakir gençler artık servet sahibi! Sosyal medyanın en çok kazanan 10 fenomeni açıklandı! İşte sosyal medyanın en çok kazanan 10 fenomeni...

Milyonlarca takipçiye ulaşan sosyal medya fenomenleri sadece milyonlarca dolar kazanmakla kalmıyor, aynı zamanda reklamcılık ve pazarlama dünyasını şekillendiriyorlar, eğlence sektörünü dönüştürüyorlar. İş dünyasının nabzını tutan Forbes dergisi, sosyal medya platformlarında en çok kazananları belirledi.

Forbes, yalnızca iş dünyasının nabzını tutan haberlerle değil, aynı zamanda her yıl yayımladığı "En İyi/Zengin/Güçlü..." listeleriyle de ünlüdür. Geçtiğimiz yıllardan bu yana bu listelere bir yenisini ekledi. Dergi, 2023 yılının en iyi 50 içerik üreticisini açıkladı. İşte ilk 10 isim:

JİMMY DONALDSON (MRBEAST)

kk-article-20230414-mrbeast-overview-1200x675-1.jpg

Kazanç: 82 milyon dolar
Toplam takipçi: 312 milyon
MrBeast adıyla tanınan ve 300 milyondan fazla takipçisi bulunan Jimmy Donaldson, neredeyse ABD nüfusu kadar bir hayran kitlesine sahiptir. MrBeast'in gücü ve popülerliği, yüksek prodüksiyonlu videolarında Antarktika'da 50 saat hayatta kalmayı denemesi veya Wonka çikolata fabrikası kurması gibi olağanüstü deneyimlere yer vermesinden gelmektedir.

YouTube devi olarak bilinen Jimmy Donaldson, dijital reklam gelirleri ve hayranlarından gelen destekle büyük bir servet oluşturdu ve gerçek dünyada bir iş imparatorluğu kurdu. Bu imparatorluk içinde "Feastables" adlı atıştırmalık barlar ve MrBeast Burgers restoran zinciri gibi markalar bulunmaktadır. Donaldson, şirketin satışı tamamlandığında Forbes'un yönetim kurulu üyelerinden biri olacak.

OLAJIDE OLATUNJİ (KSI)

ksi-apologizes-to-pakistani-community-for-using-racial-slur-theres-no-excuse-1200x675.webp​​​​​​​

Kazanç: 24 milyon dolar
Toplam takipçi: 112 milyon
KSI olarak bilinen Olajide Olatunji, 2009 yılında YouTube'da FIFA video oyunlarını oynarken verdiği tepkileri yayınlamaya başlayarak tanındı. Farklı mizah anlayışıyla milyonlarca takipçi çekti. O günden bu yana komedyen, yarışmacı, rapçi ve boksör gibi farklı alanlarda faaliyet gösteriyor. 2023 yılında iki single yayınladı ve promosyon şirketi Misfits Boxing ile uzun vadeli bir dağıtım anlaşması imzaladı. Aynı zamanda çeşitli markaların reklam yüzüdür. Ancak ırkçılık, cinsiyetçilik ve ayrımcılık içeren ifadeleri nedeniyle sık sık tartışmalara neden olur.

JAKE PAUL

oobl6fqwpvee7miiecv6d6mjyq.jpg

Kazanç: 34 milyon dolar
Toplam takipçi: 66 milyon
Jake Paul, öfke patlamaları, sürpriz dövmeler, ilginç yeme videoları ve buzlu suya dalma gibi içeriklerle Vine platformunda ünlendi. Ancak cinsel istismar ve hayranlarını dolandırma iddiaları nedeniyle sık sık eleştirildi ve ABD'de Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından kripto para sponsorluğuyla suçlandı. Yine de 2022 yılında en çok kazanan sporculardan biri olarak dikkat çekti. Celsius adlı enerji içeceği şirketiyle sponsorluk anlaşması imzaladı, 50 milyon dolarlık spor bahis uygulaması "Betr"i kurdu ve MMA (Mixed Martial Arts) dövüşlerine katılmak için "Kafes Dövüşü" sözleşmesi imzaladı.

RHETT & LİNK

rhettlink-2-1200x675.jpg​​​​​​​

Kazanç: 35 milyon dolar
Toplam takipçi: 32 milyon
İlkokuldan beri en iyi arkadaş olan iki eski mühendis, Rhett James McLaughlin ve Charles Lincoln "Link" Neal III, 2011 yılında YouTube'da komedi şovları yapmaya başladı. Bugün Mythical adlı eğlence şirketi bünyesinde faaliyet gösteriyorlar. Bu şirket, 18 milyon abonesi bulunan "Good Mythical Morning" adlı günlük eğlence programı, Mythical Kitchen yemek programı ve Smosh gibi YouTube dizileri gibi içerikler üretiyor. İkili aynı zamanda podcast ve canlı etkinlikler düzenliyor ve çeşitli ürünlerin satıldığı online bir mağaza işletiyorlar.

CHARLİ D’AMELİO

96avdyb7-charlinetworth-lead-1200x675.jpg​​​​​​​

Kazanç: 23 milyon dolar
Toplam takipçi: 213 milyon
Charli D’Amelio, en çok viral olan videolara sahip olan kadın içerik üreticisi olarak listede öne çıkıyor. Connecticut eyaletinde yaşayan Charli, Prada gibi yüksek moda markalarının yüzü ve Kim Kardashian'ın kurucusu olduğu giyim markası SKIMS'in canlı reklam panosu olarak faaliyet gösteriyor. 2022 yılında "Born Dreamer" adlı albümünü yayımlayan Charli, kız kardeşi Dixie ile birlikte "Social Tourist" adlı giyim markasını kurdu. Ayrıca "The D'Amelio Show" adlı bir reality şovun üçüncü sezonunu çekiyor ve D’Amelio Footwear adlı ayakkabı markasını yönetiyor. Tüm bunları 20 yaşına bile gelmeden başardı.

LOGAN PAUL

b1a923d006f0afe2-1200x675.jpg

Kazanç: 21 milyon dolar
Toplam takipçi: 74 milyon
Logan Paul, ilk olarak Vine platformunda ün kazandı ve daha sonra YouTube'a geçti. İçeriklerinde iPhone hediye etme, ünlülerle dövüş etme gibi çeşitli deneyimlere yer verdi. Ancak bazı içerikleri rahatsız edici bulundu ve tepki çekti, özellikle Japonya'da bir intihar vakasının olduğu ormanı ziyaret ettiği video büyük tartışmalara yol açtı. Sonrasında profesyonel güreşe yöneldi ve WWE (World Wrestling Entertainment) ile anlaşma yaptı, ancak bu anlaşmayı sonlandırdı. Şu anda KSI ile birlikte "Prime Hydration" markasının yüzü olarak faaliyet gösteriyor ve "Impaulsive" adlı bir podcast hazırlıyor.

ELLIOT TEBELE (F*CKJERRY)

elliot-tebele-fuck-jerry.webp

Kazanç: 30 milyon dolar
Toplam takipçi: 17 milyon
Gerçek adı Elliot Tebele olan "meme kralı", FJerryLLC adlı sosyal medya imparatorluğunun beyin arkasıdır. F*ckJerry, BeigeCardigan, DudeWithSign ve JerryNews gibi hesaplarıyla 40 milyon takipçiye ulaşmıştır. Ayrıca, "What Do You Meme" adlı parti oyununu içeren kutu oyunları imparatorluğundan büyük gelir elde ediyor ve Jaja adlı tekila markasıyla içki işine de atılmıştır.

EMMA CHAMBERLAİN

emma-chamberlain-biography-1200x675.webp​​​​​​​

Kazanç: 20 milyon dolar
Toplam takipçi: 28 milyon
Emma Chamberlain, annesinin evinde YouTube videoları çekerek başladığı kariyerini hızla büyüttü. Lise eğitimini yarıda bırakarak 27,9 milyon takipçiye ulaştı ve mizah anlayışını ve moda tutkusunu yaşam tarzına dönüştürdü. Chamberlain, Louis Vuitton gibi bir yüksek moda markasıyla işbirliği yapan ilk içerik üreticilerinden biri oldu. Ayrıca Cartier, Lancome, Levi’s, Aritzia ve Canon gibi şirketlerle kazançlı iş ortaklıkları kurdu. Chamberlain, kendi içeceği şirketi olan Chamberlain Coffee'yi yönetiyor ve "Anthyting Goes" adlı bir podcast ile özel bir Spotify video anlaşması imzaladı.

MATT RİFE

1200x675.jpg

Kazanç: 25 milyon dolar
Toplam takipçi: 22 milyon
Stand-up komedyeni olan Matt Rife, sosyal medya şöhretini canlı gösteriler düzenleyerek kullanıyor. Uzun yıllar boyunca küçük kulüplerde sahne aldıktan sonra, TikTok platformunda 17 milyon takipçi topladı ve uluslararası bir turne sırasında 750 binden fazla bilet sattı. Stand-up gösterisi "Natural Selection" bu yıl içinde Netflix'te yayınlanacak.

BRENT RİVERA

cc-express-20220307-2046350-1200x675.jpg​​​​​​​

Kazanç: 17.5 milyon dolar
Toplam takipçi: 96 milyon
Brent Rivera, Vine ile başlayıp YouTube ve TikTok platformlarıyla devam ederek birçok farklı sosyal medya platformunda başarılı oldu. Komedi videoları, genellikle kız kardeşi Lexi'nin de rol aldığı içerikler, 50 milyon hayran kitlesine ulaştı. 25 yaşındaki Rivera, Starbucks, Xbox ve Prada gibi büyük markalarla işbirliği yaparak iş adamı yönünü de geliştirdi. Ayrıca, içerik üreticilerini ve gelişmekte olan markaları desteklemek için 2017 yılında kurduğu Amp Studios adlı bir medya şirketi bulunmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN