İsveç, Rus büyükelçiyi Dışişleri’ne çağırdı

İsveç, Rus büyükelçiyi Dışişleri’ne çağırdı

NATO'ya katılması halinde İsveç'in "misilleme tedbirleri için meşru bir hedef" haline geleceğini açıklamasından sonra Rus büyükelçi Dışişleri Bakanlığı’na çağırıldı.

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, Rusya’nın Stockholm Büyükelçiliği’nin internet sitesinde yayınlanan "Rusya'nın misilleme tedbirleri için meşru bir hedef" duyurusunu "açık bir etkileme girişimi" olarak nitelendirdi.

‘GÜVENLİK POLİTİKASINI HÜKÜMET BELİRLER’

İsveç merkezli TT'ye konuşan Billström, Rus Büyükelçi Viktor Tatarintsev'in, NATO'ya katılması halinde İsveç’in "Rusya'nın misilleme tedbirleri için meşru bir hedef" haline geleceğine yönelik açıklamayla ilgili Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldığını belirterek "İsveç'in güvenlik politikasını yalnızca ülke hükümeti belirler, bir başkası değil" şeklinde konuştu.

İsveç ve komşusu Finlandiya, Rusya’nın Ukrayna işgalinin başlamasının ardından ortaklaşa NATO üyeliği için başvurmuştu. Finlandiya'nın NATO üyelik başvurusunda onay süreçleri tamamlanma aşamasındayken İsveç'in başvurusu Türkiye ve Macaristan'ın onayını bekliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN