İtalya lideri Meloni AB’nin göçmen politikasındaki yanlışı gördü: Yardım etmekten çok ders veriyorduk

İtalya lideri Meloni AB’nin göçmen politikasındaki yanlışı gördü: Yardım etmekten çok ders veriyorduk

Son yıllarda rekor sayıda yasa dışı göçmenle mücadele eden İtalya’nın Başbakanı Meloni, AB ülkelerinin bugüne kadar göçmen akışıyla yanlış politikalarla karşı koymaya çalıştığını belirterek göçmenlere yardım etmekten çok ders vermeye çalıştıklarını kaydetti.

Geçtiğimiz yıl görevine başlayan aşırı sağcı İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, geçmişteki sert söyleminin aksine "Avrupa ve İtalya'nın göçe ihtiyacı olduğu" için hükümetinin yasal yollardan daha fazla insanı almaya açık olduğunu söyleyerek yasa dışı göçmen akışının Akdeniz ülkelerine zarar verdiğini söyledi.

‘SUÇ ÖRGÜTLERİ DIŞINDA KİMSEYE FAYDASI YOK’

Başkent Roma'da düzenlenen uluslararası konferansta konuşan İtalya Başbakanı, "Kitlesel yasa dışı göç her birimize zarar veriyor. Bundan, en kırılganların pahasına zengin olan ve güçlerini hükümetlere karşı kullanan suç örgütleri dışında kimse yararlanmıyor" ifadelerini kullandı.

Meloni, konferansın ana odak noktasının "karşılıklı saygıya dayalı, yağmacı olmayan, uzun vadeli ortaklıklar" ile Afrika'daki kalkınmayı desteklemek olduğunu söyleyerek "Batı, yardım etmekten çok ders vermekle ilgileniyor izlenimi verdi ve bu muhtemelen stratejik konularda ilerleme kaydetmeyi daha da zorlaştırdı" şeklinde konuştu.

ÇALIŞMA VİZESİNDE REKOR ARTIŞ

İtalyan yetkililer, bu ayın başlarında, 2023'ten 2025'e kadar Avrupa Birliği (AB) vatandaşı olmayanlar için 452 bin yeni çalışma vizesi vermeyi taahhüt ederek, izin sayısının her yıl artırılacağını bildirdi. Koronavirüs salgınından önceki yıl, İtalya sadece 30 bin 850 çalışma vizesi vermişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN