İtalya’da sel felaketi devam ediyor: Başbakan Meloni G7’den erken döndü

İtalya’da sel felaketi devam ediyor: Başbakan Meloni G7’den erken döndü

İtalya Başbakanı Meloni, ülkesinde meydana gelen sel felaketi nedeniyle Japonya'da gerçekleştirilen kritik G7 zirvesinden erken döndü. Basın toplantısı düzenleyen lider, “Böyle zor bir anda İtalya'dan uzak kalamam” ifadelerini kullandı.

Japonya'nın Hiroşima şehrinde gerçekleştirilen kritik G7 zirvesind yer alan e katılan İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, ülkesinde 14 kişinin yaşamını yitirdiği sel felaketi nedeniyle erken ayrılma kararı aldı.

‘VİCDANIM DÖNMEM GEREKTİĞİNİ SÖYLÜYOR’

Meloni, zirvede ortaya çıkan sonuçlardan tatmin olduğunu belirterek, "G7'de yapmamız gerekenleri yaptık. Dönmeye karar verdim. Böyle zor bir anda İtalya'dan uzak kalamam. Krize gerekli yanıtları vermek için çalışmam lazım. Bu durumla ilgilenen tüm bakanlara ve çalışmalara el veren 5 bin kişiye teşekkür ederim. Benim vicdanım bana dönmem gerektiğini söylüyor" şeklinde konuştu.

Başbakan Meloni, Japonya'dan erken ayrılma kararını G7 Zirvesi'ne katılan diğer liderlerle de paylaştığını, liderlerin de kendisinin bu kararına ilişkin dayanışma gösterdiklerini ifade etti. Meloni, G7 Zirvesi'nde, geçmişteki hataları, Batı'nın dünyaya karşı anlatısının nasıl aşılabileceğini, yapay zekayı, Afrika'yı, Ukrayna işgalini ve düzensiz göç konularını ele aldıklarını aktardı.

1-008.jpg

BİR MİLYAR EUROYA VARAN HASAR

İtalya’nın kuzeyindeki Emilia Romagna bölgesinde aşırı yağış nedeniyle gerçekleşen sel ve toprak kaymalarında 14 kişinin hayatını kaybetti, 36 bin kişi evinden oldu. Bölge yönetiminden yapılan açıklamada, bazı kara ve demir yollarındaki maddi hasarın tahminlere göre 620 milyon euro olduğu belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN