İtalyan arkeologlar bir mağarada 9 Neandertal kalıntısı keşfetti

İtalyan arkeologlar bir mağarada 9 Neandertal kalıntısı keşfetti

İtalyan arkeologlar Roma'nın güneydoğusunda bir mağarada dokuz Neandertal'e ait kemiklere ulaştı.

The Guardian'da yer alan habere göre İtalya'da arkeologlar, Roma'nın 10 kilometre güneydoğusunda bir mağarada dokuz Neandertal'e ait kemikler keşfetti. Uzmanlar kemiklerden yedisinin erkek yetişkine, birinin kadın yetişkine bir diğerinin ise çocuk Neandertal'e ait olduğunu belirtti.

Uzmanlar, bulunan kemiklerin farklı zamanlarda yaşamış Neandertal'lere ait olduğunu tahmin etti. Bazı kemikler 50 bin ila 68 bin yıl eski olabilirken bazılarının 100 bin yıllık olabileceği belirtildi. 

Kafatası ve kırık çene kemiklerinin yer aldığı Neandertal kalıntıları, Guattari isimli bir mağarada bulundu. Bu mağarada 1939 yılında da Neanterdal kalıntıları bulunmuştu.

Tor Vergata Üniversitesi'nden profesör Mario Rolfo "Bu olağanüstü bir buluş. Bir dağılma, muhtemelen deprem kaynaklı, bu mağaranın girişini kapattı. Muhtemelen 60 bin yıl boyunca içindeki kalıntılar saklı kaldı" dedi. 

Araştırmacılar, kalıntıların etrafında sebze izler de buldu. Neandertal'lerin sırtlanlar tarafından öldürülüp mağaralara götürüldüğü tahmin ediliyor. 

Bulunan kalıntılar, DNA incelemesinden geçirilerek yaşam şekilleri hakkında fikir oluşturulacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN