Japon polisinden ihmal itirafı: Güvenlikte sorunlar olduğunu inkar edemeyiz

Japon polisinden ihmal itirafı: Güvenlikte sorunlar olduğunu inkar edemeyiz

Japonya öldürülen eski Başbakanı Şinzo Abe'nin yasını tutarken suikasta ilişkin detaylar da ortaya çıkmaya devam ediyor. Japonya'nın batısındaki Nara kentinin polis şefi, ülkenin eski Başbakanı Şinzo Abe'ye düzenlenen suikastın 'sorumluluğunu üstlendiğini' söyledi. Nara Eyaleti Emniyet Müdürü Tomoaki Onizuka “Güvenlik planında birtakım sorunlar olduğunu inkar edemeyiz" dedi.

Japonya'nın batısındaki Nara kentinin polis şefi, ülkenin eski Başbakanı Şinzo Abe'ye düzenlenen suikastın "sorumluluğunu üstlendiğini" söyledi.

CNN'in haberine göre, Nara Eyaleti Emniyet Müdürü Tomoaki Onizuka bugün düzenlediği basın toplantısında gazetecilere yaptığı açıklamada "Olayla ilgili ilk rapor öğlen saat 11:30'da geldikten ve durum ortaya çıktıktan sonra, emniyet teşkilatındaki 27 yıllık meslek hayatımın en çok suçluluk ve pişmanlık hissettiğim anını yaşadım" dedi.

'GÜVENLİK SORUNLARINI İNKAR EDEMEYİZ'

Dün gerçekleşen suikastın videosu, yarın yapılacak parlamento seçimleri öncesinde kampanya konuşması yapan eski Başbakan Şinzo Abe'nin arkasındaki açık alana dikkat edilmediğini gösteriyordu. Onizuka duygusal bir yüz ifadesiyle sözlerine "Sorumluluğumun ağırlığını hissediyorum. Olayların nasıl sonuçlandığı düşünüldüğünde güvenlik planında birtakım sorunlar olduğunu inkar edemeyiz" şeklinde devam etti.

Abe, Japonya'da nadir rastlanan bir siyasi şiddet eyleminde vurularak öldürüldü. Sıkı bir milliyetçi ve komünizm karşıtı olan Abe, Amerika Birleşik Devletleri ile yakın işbirliği içinde çalışıyordu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN