Dünyayı sarsan Abe suikastında yeni detay

Dünyayı sarsan Abe suikastında yeni detay

Eski Japonya Başbakanı Abe'ye düzenlenen suikastta yeni bir detay ortaya çıktı. Abe'yi silahla vuran Yamagami Tetsuya'nın bomba yapmaya çalıştığı bildirildi.

Kyodo News'te yer alan haberde, eski Japonya Başbakanı Abe Şinzo'ya düzenlenen saldırıyla ilgili soruşturmayı yürüten müfettişler, Yamagami Tetsuya'nın polise, "birden fazla silah" yaptığını itiraf ettiğini anlattı.

Yamagami’nin daha önce bomba yapma girişiminde bulunduğunu aktaran müfettişlerden biri ise saldırganın öncelikle dini bir grubun liderine saldırmak istediğini ardından karar değiştirerek Abe’yi hedef aldığını belirtti.

NE OLMUŞTU?

Abe, 8 Temmuz'da Liberal Demokrat Parti adayının seçim kampanyasına destek için Nara kentindeki Yamato-Saidaiji İstasyonu karşısındaki açık hava etkinliğinde konuşma yaptığı esnada göğsünden vurulmuştu. Saldırının ardından ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Abe kurtarılamamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN