Abe cinayetinde ilginç detay: Saldırgan bir dini lideri de hedef almış

Abe cinayetinde ilginç detay: Saldırgan bir dini lideri de hedef almış

Liberal Demokrat Parti adayının seçim kampanyasına destek için açık havada yapılan etkinlikte yaptığı konuşma sırasında göğsünden vurularak hayatını kaybeden Eski Japonya Başbakanı Abe Şinzo'nun cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından Tokyo'ya ulaştı. Eski Başbakan Abe Şinzo'yu silahla vurduğu belirtilen Yamagami Tetsuya'nın bir dini lideri de hedef almak istediği bildirildi.

Dün, Liberal Demokrat Parti adayının seçim kampanyasına destek için açık havada yapılan etkinlikte yaptığı konuşma sırasında göğsünden vurularak hayatını kaybeden Eski Japonya Başbakanı Abe Şinzo'nun cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından Tokyo'ya ulaştı.

Emniyet yetkililerinin aktardığına göre, Abe'nin sol kolunun üst kısmından giren bir mermi, köprücük kemiğinin altında bulunan atardamara zarar verdi. Yetkililer, Abe'nin kan kaybı nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti.

Eski Başbakan Abe Şinzo'yu silahla vurduğu belirtilen Yamagami Tetsuya'nın bir dini lideri de hedef almak istediği bildirildi.

Japon basınında yer alan haberler göre; Saldırıyla ilgili soruşturmayı yürüten müfettişler, Yamagami'nin, annesinin dini bir gruba bağış yaptığı için iflas ettiğini söylediğini belirtti.

Yamagami'nin ilk olarak bu grubun liderine saldırı planladığını anlattığını kaydeden müfettişler, Yamagami, Abe'nin söz konusu "grubu Japonya'da desteklediğine" inandığını söyledi.

Bu arada Yamagami'nin Abe'nin seçim kampanyası konuşması yapacağı yerlere önceden defalarca gittiği ve bu bölgelerde keşif yaptığı kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN