Dünyayı sarsan Abe suikastında akılalmaz itiraf

Dünyayı sarsan Abe suikastında akılalmaz itiraf

Eski Japonya Başbakanı Abe'ye düzenlenen suikastta şoke eden detaylar açığa çıkıyor. Abe'yi silahla vuran Yamagami Tetsuya, saldırıyı 1 yıldır planladığını ve dağlık bölgelerde atış talimi yaptığını itiraf etti. Abe'nin katilinin suikastı nasıl gerçekleştireceğine ilişkin fikrini son anda değiştirerek sosyal medya platformu YouTube'dan videolar izlemesi dikkat çekti.

Eski Japonya Başbakanı Abe'ye, 8 Temmuz'da suikast düzenleyen 41 yaşındaki Tetsuya Yamagami'den şoke eden itiraf geldi. Yamagami, tüm dünyayı sarsan suikasti 1 yıldır planladığını, dağlık bölgelerde atış talimi yaparak hazırlandığını söyledi. Yamagami'nin ayrıca saldırıyı önce kendi üreteceği el yapımı patlayıcıyla gerçekleştirmeyi düşündüğü, daha sonra ise fikrini değiştirip silah üretimini öğrenmeye karar verdiği ve YouTube'dan bununla ilgili videolar izlediği öğrenildi.

1 YIL ÖNCE KARAR VERDİ

Abe’nin seçim konuşması sırasında Nara şehrinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesinin ardından cinayet suçlamasıyla yürütülen soruşturmada yeni detaylar da gün yüzüne çıkıyor.

Yamagami’nin ifadesinde saldırıyı gerçekleştirmeye 1 yıl önce karar verdiğini söylediği açıklandı. İlk etapta el yapımı patlayıcı üreterek Abe’ye yönelik saldırı gerçekleştirmeyi düşündüğünü söyleyen eski Japonya Öz Savunma Kuvvetleri (SDF) personeli Yamagami’nin, daha sonra fikir değiştirerek silah üretimini öğrendiği ifade edildi.

ave.jpg

İNTERNETTEN SİPARİŞ VERDİ

Silah yapmayı video paylaşım sitesi Youtube’dan öğrendiğini itiraf eden zanlının, internetten boş kovan ve barut sipariş ettiği kaydedildi. Ateşli silah yapımında kullanılacak malzemelerin satışının sıkı yasal kısıtlamalara tabi olduğuna dikkat çeken soruşturma kaynaklarının, saldırganın oyuncak havai fişek gibi ürünler satın alarak içindeki barutu kullanmış olabileceği ihtimali üzerine yoğunlaştığı belirtildi. Öte yandan aracında barut kurutmak için kullandığı değerlendirilen metal bir levha bulunan zanlının, şimdiye kadar ürettiği en az 5 farklı el yapımı silahla dağlık alanlarda atış talimi yaptığı öğrenildi.

aber.jpg

NE OLMUŞTU?

Abe, 8 Temmuz'da Liberal Demokrat Parti adayının seçim kampanyasına destek için Nara kentindeki Yamato-Saidaiji İstasyonu karşısındaki açık hava etkinliğinde konuşma yaptığı esnada göğsünden vurulmuştu. Saldırının ardından ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Abe kurtarılamamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN