Japonya 146 yıl sonra reşit olma yaşını değiştirdi

Japonya 146 yıl sonra reşit olma yaşını değiştirdi

Japonya’da 1876 yılında 20 olarak belirlenen reşit olma yaşı, medeni kanunda yapılan değişiklikle 146 yıl sonra değişti. Reşit olma yaşının 20'den 18'e indirildiği belirtildi.

Japonya’da reşit olma yaşı 146 yıl sonra medeni kanunda değişiklik yapılarak, 20'den 18'e indirildi.

Reşit olma yaşının düşmesiyle birlikte 18 ve 19 yaşındaki nüfus için de yeni yasal sorumluluklar doğacak. Daha önce cinayet dışındaki suçlardan kovuşturmaya tabi tutulmayan kişiler, reşit olma yaşının düşürülmesiyle hırsızlık veya tecavüz gibi suçlardan da yargılanabilecek.

EVLİLİK YAŞI 18 OLACAK

Şu anda 18 yaş ve üstü erkekler ve 16 yaş ve üstü kadınların ebeveyn izni ile evlenebildiği ülkede, medeni kanunda yapılan değişiklikle kadınlar için yasal minimum evlilik yaşı 18 olacak. Öte yandan 20 yaş altına alkol, sigara yasağı sürecek.

Oy kullanma yaşının 18 olduğu Japonya’da, son yasal düzenleme sandığa katılımı etkilemeyecek. Ülkedeki 18 ve 19 yaşındaki nüfusun sosyal yaşama aktif katılımını hedefleyen yasa değişikliği, gençlerin ebeveyn izni olmadan tüketici sözleşmelerine imza atmasının önünü de açması nedeniyle bazı kesimler tarafından endişe ile karşılanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN