Japonya'da doğum oranında rekor düşüş

Japonya'da doğum oranında rekor düşüş

Japonya'da bugün doğum oranı hakkında ön hükümet verileri yayınlandı. Verilere göre Japonya'da doğum sayısı bir önceki yıla göre yüzde 5,1 düşüşle 758 bin 631'e geriledi.

Bugün yayınlanan ön hükümet verilerine göre, Japonya'da doğan bebek sayısında 2023'te art arda sekizinci kez yeni bir rekor düşüş yaşandı.

Japonya'da doğum sayısı bir önceki yıla göre yüzde 5,1 düşüşle 758 bin 631'e gerilerken, evlilik sayısı da yüzde 5,9 düşüşle 489 bin 281'e geriledi. Açıklanan yeni rakamlarla 90 yıl içinde ilk kez sayı 500 binin altına düştü. Evlilik sayısında açıklanan düşüş nüfusun daha da azalacağının habercisi olarak yorumlandı.

Reuters’ta yer alan habere göre Japonya'nın üst düzey hükümet sözcüsü, hükümetin azalan doğum oranıyla başa çıkmak için çocuk bakımını genişletmek ve genç işçiler için ücret artışlarını teşvik etmek gibi 'benzeri görülmemiş adımlar' atacağını söyledi.

'ÜLKEMİZİN KARŞI KARŞIYA OLDUĞU EN AĞIR KRİZ'

Kabine Baş Sekreteri Yoshimasa Hayashi gazetecilere verdiği demeçte, "Düşen doğum oranı kritik bir durumda. Gençlerin sayısının hızla azalacağı 2030 yılına kadar önümüzdeki altı yıl, bu eğilimi tersine çevirmek için son şans olacak" dedi.

Ülkenin Başbakanı Fumio Kishida, bu eğilimi 'ülkemizin karşı karşıya olduğu en ağır kriz' olarak nitelendirdi ve geçen yılın sonlarında çocuk doğuran aileleri desteklemek için bir dizi adımı açıkladı.

Ulusal Nüfus ve Sosyal Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü'nün tahminlerine göre, Japonya'nın nüfusu 2070 yılına kadar yaklaşık yüzde 30 azalarak 87 milyona düşecek; her 10 kişiden dördü 65 yaş ve üzerinde olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN