Japonya'nın 'çıplak festivaline' ilk kez kadınlar katıldı

Japonya'nın 'çıplak festivaline' ilk kez kadınlar katıldı

Japonya'nın bin 250 yıllık 'çıplak festivaline' ilk kez kadınlar katıldı. Mor elbiseler giyen kadınlar ellerinde bir pankart taşıyıp heyecanla ilahiler söyledi. Festivalin ismine rağmen katılımcılar çıplak değildi. Kadınların festivale katılması Japonya hükümetinin kadınların topluma katılımının artırılması için çaba göstereceği kararının bir adımı olarak yorumlandı.

Kadınlar, Japonya'nın merkezindeki bir tapınakta düzenlenen sözde "çıplak festivale" resmi olarak katıldı.

Reuters’ta yer alan habere göre bin 250 yıllık 'çıplak festivaline' ilk kez bugün katılan kadınlar mor elbiseler giydiler ve ellerinde bir pankart taşıyıp heyecanla ilahiler söylediler. Kötü ruhları kovduğu söylenen ve katılımcıların mutluluk için dua ettiği ayine 7 grup kadın katıldı. Adına rağmen festivale katılanlar çıplak değil.

Pek çok kadın "Happi Coats" (kalçalara kadar uzanan elbiseler) ve genellikle Japon festivallerinde giyilen şortlar giyerken, erkekler sumo güreşçilerinin giydiğine benzer kıyafetler giydi.

Katılımcılardan biri olan 59 yaşındaki memur Emi Tachibana, "Kadınların da katılabileceğini duydum ve bu şehre ve festivale heyecan katmak için kesinlikle katılmak istedim" dedi.

JAPONYA KADINLARIN TOPLUMA KATILIMINI ARTIRIYOR

Tapınaktaki bir rahip olan Naruhito Tsunoda, kadınların katılımına hiçbir zaman yasak getirilmediğini, hatta bazılarının daha önce bireysel olarak küçük adaklar bile sunduğunu söyledi. "En önemli şeyin herkes için eğlenceli bir festival olması olduğuna inanıyorum. Bundan da Tanrı'nın çok mutlu olacağını düşünüyorum" dedi.

Japonya hükümeti geçtiğimiz yıl, yıllık bir raporun ülkenin cinsiyet ayrımını daraltmakta zorlandığını göstermesinin ardından, kadınların topluma katılımının artırılması için çaba göstereceğini açıklamıştı.

Cinsiyet eşitliğini ölçen Dünya Ekonomik Forumu raporunda Japonya, 2022'de 116'ıncı sıradayken, 2023'te 146 ülke arasında 125'inci sıraya geriledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN