Johnson’a destek artıyor

Johnson’a destek artıyor

Liz Truss’ın sadece bir buçuk ayda istifası sonrası selefi Boris Johnson’ın İngiltere’de başbakanlık koltuğunu yeniden devralmaya hazırlandığı belirtiliyor. Times, Johnson’ın, onlarca Muhafazakar milletvekili, eski bağışçı ve parti aktivistinin desteğini topladığını yazdı. Savunma Bakanı Wallace aday olmadığını ve ‘Johnson’ı desteklemeye eğilimli’ olduğunu açıkladı.

Britanya’da 6 Eylül’de tartışmalı geçen 3 yılın ardından başbakanlık görevini bırakan Boris Johnson, halefi Liz Truss’ın istifasıyla eski makamını bir buçuk aylık bir aranın ardından geri almayı hedefliyor. İngiliz The Times gazetesinin haberine göre Muhafazakar Parti liderlik yarışına girmeyi planlayan Johnson, onlarca Muhafazakar Partili milletvekili, eski donör ve parti aktivistinin desteğini topladı.

Eski başbakanın 2019’da kendisini Muhafazakar Parti’nin tepesine götüren süreçte birlikte çalıştığı ekibi de tekrar bir araya getirdiği bildirildi. Johnson henüz Muhafazakar Parti liderliği ve başbakanlığa adaylığını resmen duyurmasa da Times’ın haberine göre yakın çevresine aday olacağını söyledi ve hazırlıklara başlanması için yardım istedi. BBC’nin haberine göre ise Savunma Bakanı Ben Wallace, dün Muhafazakar Parti’nin liderliğine aday olmadığını ve Boris Johnson’ı desteklemeye “eğilimli” olduğunu söyledi.

Ancak Muhafazakar üyeler arasında oldukça popüler olan bakan, hala bir sonraki Başbakan olma yarışındaki diğer adayları değerlendirdiğini de belirtti. Adaylığını henüz doğrulamayan Johnson, kabine bakanları Simon Clarke ve Jacob Rees-Mogg’un da desteğini aldı. Liz Truss’un yerini alacak adayların, gerekli 100 milletvekilinin desteğini toplamak için Pazartesi günü saat 14:00’e kadar süreleri var. Yeni başbakan ve parti lider cuma günü belli olacak. Henüz kimse aday olma niyetini açıklamadı, ancak Rishi Sunak ve Penny Mordaunt da önde gelen isimler olarak görülüyor. İşçi lideri Sir Keir Starmer ve diğer muhalefet partileri ise acil bir genel seçim çağrısında bulundular.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN