Kaliforniya'da orman yangını: 4 ilçede acil durum ilan edildi

Kaliforniya'da orman yangını: 4 ilçede acil durum ilan edildi

Kaliforniya'da çıkan orman yangını çok sayıda evi küle çevirdi. Kaliforniya Valisi Newsom, kuzeydeki 4 ilçede acil durum ilan etti.

Yüksek sıcaklar nedeniyle ABD'nin birçok yerinde orman yangınları görülüyor. Kaliforniya’nın kuzeyinde eyaletin en büyük orman yangını olan Dixie yangınında engebeli arazide alevler hızla yayıldı. 14 Temmuz'da başlayan Dixie yangınında Indian Falls köyündeki 10’dan fazla ev ve diğer yapılar alevlere teslim oldu.

2-001.jpg

İtfaiye teşkilatından yapılan açıklamada, yangının Plumas ve Butte ilçelerinde 181 bin dönümden (73 bin 200 hektar) fazla alanı küle çevirdiği, sınırlı erişime sahip uzak bir bölgede devam eden ve doğuya doğru ilerleyen alevler karşısında çalışmaların güçlükle sürdürüldüğü belirtildi.

Kaliforniya Valisi Gavin Newsom, orman yangınlarının "kişilerin ve mülklerin güvenliği için aşırı tehlikeye" yol açtığını vurgulayarak, kuzeydeki 4 ilçede acil durum ilan etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN