Kapitol baskını soruşturmasında Gizli Servis'e şoke eden suçlama: Telefon mesajlarını sildi

Kapitol baskını soruşturmasında Gizli Servis'e şoke eden suçlama: Telefon mesajlarını sildi

ABD'de 6 Ocak Kongre baskınını soruşturan Temsilciler Meclisi komisyonunun çalışmaları çerçevesinde görev alanı içinde başkanları korumak da olan Gizli Servis’e celp göndermesi tartışmaları da beraberinde getirdi. Gizli Servis’in delil sayılabilecek 5 ve 6 Ocak tarihlerine ait telefon mesajlarını sildiği belirtiliyor.

ABD'de eski Başkanı Donald Trump taraftarlarının Kongre binasını bastığı 6 Ocak olaylarını soruşturan komisyonu, görev alanı içinde başkanları korumak da olan Gizli Servis’e celp göndermesi tartışmaları da beraberinde getirdi. Gizli Servis’in 5 ve 6 Ocak tarihlerine ait telefon mesajlarını sildiği belirtiliyor.

Komisyonda yer alan Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi üyesi Adam Kinzinger “Eğer Gizli Servis 5 ve 6 Ocak tarihine ait telefon mesajlarını sildiyse bu çılgınlık” ifadelerini kullandı.

ada.jpgCumhuriyetçi Temsilciler Meclisi üyesi Adam Kinzinger

GİZLİ SERVİSİN MESAJINDA ÇELİŞKİLER VAR

Komisyon Salı gününe kadar Gizli Servis’in silindiği belirtilen mesajları teslim etmesini istemişti. Kinzinger de Salı gününü işaret etti ve o gün konuyla ilgili daha fazlasını öğreneceklerini kaydetti. Kinzinger ayrıca Gizli Servis’in konuyla ilgili yayınladığı mesajın çelişkili olduğunu da vurguladı. Gizli Servis açıklamasında, bazı mesajların silindiğini kabul etmiş, soruşturmayla ilgili mesajların teslim edildiğini kaydetmişti.

İÇ GÜVENLİK BAKANLIĞI ARAŞTIRIYOR

Geçen ay komisyonda ifade veren eski Beyaz Saray çalışanlarından Cassidy Hutchinson, eski Başkan Trump’ın 6 Ocak’ta Kongre’ye destekçileriyle gitme konusunda Gizli Servis’le hararetli tartışma yaşadığını belirtmişti.

laaa.jpgEski Beyaz Saray çalışanlarından Cassidy Hutchinson

Kinzinger, Gizli Servis’in bir üyesinden yaşananları dinlemeyi memnuniyetle karşılayacağını söyledi ama Perşembe günü Gizli Servis'ten bir ismin ifade vermesi beklenmiyor. Gizli Servis komisyonla tam bir işbirliği içinde çalışmaya devam edeceği yönünde bir açıklama yayınladı.

Gizli Servis’in mesajları silmesiyle ilgili açıklama İç Güvenlik Bakanlığı müfettişinden gelmişti. 6 Ocak olaylarını soruşturan komisyonun bir sonraki oturumu Perşembe günü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN