Kemirgenler sürü sürü o şehri bastı! Esnaf kepenk kapattı! İstila katlana katlana büyüyor

Kemirgenler sürü sürü o şehri bastı! Esnaf kepenk kapattı! İstila katlana katlana büyüyor

Yıllardır çözüm bulunamadı! Son günlerde ise adeta sürü sürü şehri sardılar. Çözüm ise bulunamadı! O şehri kemirgenler bastı! Git gide yayılıyorlar. Şehrin esnafları artık dayanamadı! En sonunda kepenkleri indirdi...

Son zamanlarda son derece rahatsız edici bir durum yaşanıyor. Bir şehri adeta istila ettiler ve maalesef henüz etkili bir çözüm bulunabilmiş değil. Kemirgenler, şehri hızla sarmış durumda. Bu zararlılar giderek yayılmaya devam ediyor. Şehirdeki esnaflar ise artık pes ederek iş yerlerini kapatma kararı aldı.

2013 YILINDAN BERİ AYNI SORUN

tre-001.jpg

Roma, İtalya'nın başkenti, 10 yıldır kemirgen sorunuyla mücadele ediyor. Şehir, 2013 yılında fare istilasına karşı 400 bin euro yatırım yaparak önlem almıştı. Ancak alınan tedbirler, dayanıklı hayvanları caydırmakta yetersiz kaldı. Kasım 2014'te, fare istilası nedeniyle Roma Temyiz Mahkemesi'nde duruşmalar durduruldu. Geçtiğimiz ay Trevi Çeşmesi'nde her gece 10 ila 20 arasında fare görüldü.

ESNAF ERKENDEN KEPENK İNDİRDİ

zxc.jpg

Geçtiğimiz hafta ise durum daha da ciddi boyutlara ulaştı. Şehir merkezinde, bazen büyük gruplar halinde ve hatta gündüz vakti farelerin görülmesi, yerel işletmeler üzerinde olumsuz etkiler yarattı. Aynı zamanda şehrin imajını zedeliyor ve potansiyel sağlık riskleri oluşturuyor.

Roma'nın tarihi merkezinde bulunan bir restoran sahibi, "Cumartesi akşamı tüm cadde farelerin istilasına uğradı. Sokağa adım atmaya korkuyorduk. Hayvanların restorana girebileceği korkusuyla girişleri kapalı tutmaya çok dikkat ettik" dedi. Geçtiğimiz hafta sonu bir fırın, geceleyin kemirgenlerin dükkana girebileceği endişesiyle akşam 8'de erkenden kapandı.

Roma'da işlettiği dükkanın sahibi olan Marco, "Ayrıca, farelerden çok korkan bir kadına karşıdan karşıya geçmesi için yardım ettim. Onlarca fare vardı ve biz onları şaşkınlıkla izlerken onlar bizden rahatsız olmadan çöplerden yiyorlardı" şeklinde konuştu. Marco, yetkililere durumu ilettiğini ve bölgenin farelerden arındırılacağına dair güvence aldıklarını, ancak sorunun büyük olduğunu düşündüklerini belirtti. Farelerin parke taşları arasındaki boşluklardan ve binalardaki deliklerden çıktığını söyledi.

6 MİLYONDAN FAZLA FARE VAR

tyr-001.jpg

La Repubblica gazetesi, Roma'da kaç fare yaşadığının kesin olarak bilinmediğini, ancak kemirgenlerin sayısının altı milyondan fazla olabileceğini yazdı. Şehir, bu soruna hızla ve etkili bir şekilde çözüm bulmak için yetkililerin daha fazla çaba harcaması gerektiğine inanıyor

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN