Kiev'e füze yağmuru: Rusya, Dünya Çocuk Günü'nde çocukları öldürdü

Kiev'e füze yağmuru: Rusya, Dünya Çocuk Günü'nde çocukları öldürdü

Rus ordusunun, dün gece Ukrayna'nın başkenti Kiev'e düzenlediği hava saldırısında 2'si çocuk 3 kişinin öldüğü, 10 kişinin ise yaralandığı bildirildi. Kiev Şehri Askeri İdaresi Başkanı Popko, saldırının, 1 Haziran Dünya Çocuk Günü'nde gerçekleşmesine dikkat çekti.

Rusya ve Ukrayna'da arasındaki savaş, bir yılı aşkın süredir devam ederken, Rus ordusu Ukrayna'ya yönelik saldırılarını artırarak sürdürüyor.

Kiev Şehri Askeri İdaresi Başkanı Sergey Popko, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Rusların gece başkent Kiev'e saldırı düzenlediğini ve 1 Haziran Dünya Çocuk Günü'nde çocukları öldürdüğünü belirtti.

Rusya'nın saldırıda seyir ve balistik füzeleri kullandığını aktaran Popko, "Tespit edilen tüm hava hedefleri, savunma kuvvetlerimiz ve araçlarımızla imha edilmiştir" ifadesini kullandı.

'POLİKLİNİĞE İSABET ETTİ'

Popko, füze parçalarının can kayıplarına ve yıkıma neden olduğunu belirterek, "Başkentin Desna ilçesinde parçalar bir polikliniğe ve yanındaki çok katlı bir binaya düştü. Bunun sonucu 3 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. En kötüsü de ölenler arasında 2 çocuğun olmasıdır" diye konuştu.

Popko, Dnipro ilçesinde bir evin, füze parçasının düşmesi nedeniyle hasar gördüğünü, park halindeki arabaların yandığını bildirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN