Koalisyon üyeleri anlaştı: Almanya'da vatandaşlık reformu hayata geçiyor

Koalisyon üyeleri anlaştı: Almanya'da vatandaşlık reformu hayata geçiyor

Almanya'da koalisyon hükümeti, vatandaşlık yasasında düzenlenecek maddeler üzerinde anlaştı. Düzenlemeye göre, vatandaşlık süresi sekiz yıldan beş yıla indiriliyor.

Almanya'da koalisyon hükümetini oluşturan Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller Partisi ve Hür Demokrat Parti’nin (FDP), çifte vatandaşlığı kolaylaştıran yasadaki değişiklik konusunda anlaştıklarını duyurdu.

GÖÇMENLERİN UYUMU KOLAYLAŞACAK

Almanya İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan yasa tasarısıyla hükümet, vatandaşlığa kabul işlemlerini önemli ölçüde basitleştirmeyi, bu sayede göçmenlerin ülkeye uyumunu kolaylaştırmayı amaçlıyor. 49 sayfalık yasa tasarısı taslağına göre, Almanya'da uzun yıllardır yaşayan göçmenler daha hızlı vatandaş olabilecek.

Yasa tasarısının Bakanlar Kurulu’ndan geçmesinin ardından yaz aylarında Federal Meclis'e sevk edilerek yasalaşması beklenirken, Almanya'da vatandaşlığa geçmek için mevcut 8 yıl şartı 5 yıla inecek. 67 yaşından büyükler için vatandaşlığa kabulün ön koşulu olarak yazılı sınav şartı yerine mülakat yeterli olacak.

Ayrıca, Almanya'da yaşayan ve 5 yıl boyunca yasal olarak çalışmış bir yabancının çocuğu da daha çabuk Alman vatandaşı olabilecek.

VATANDAŞLIKTAN ÇIKMAK GEREKMEYECEK

NTV’de yayınlanan habere göre, Alman vatandaşı olabilmeleri için Türk vatandaşlığından çıkmaları gereken Türkler yeni yasanın çıkması halinde Türk vatandaşlığını bırakmadan Alman vatandaşlığını alarak çifte vatandaş olabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN