Kongo'da iki kiliseye saldırı: 10 kişi öldü

Kongo'da iki kiliseye saldırı: 10 kişi öldü

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusundaki Ituri eyaletinde, Kalkınması İttifakı militanları iki kiliseye saldırı düzenledi. Saldırılarda 10 kişi hayatını kaybetti. Saldırıların ardından güvenlik güçleri bölgede operasyonlarını sürdürüyor.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusundaki Ituri eyaletinde, Kalkınması İttifakı (CODECO) militanları Cepac ve Aumopro kiliselerine silahlı saldırı düzenledi. Saldırılarda 9 sivil ve 1 asker hayatını kaybetti, 4 terörist etkisiz hale getirildi. Bölge yöneticisi Ruphin Mapela ve sivil toplum lideri Dieudonne Lossa saldırıların arkasında CODECO milislerinin olduğunu belirtti.

3 MİLYON KİŞİ YARDIMA MUHTAÇ

KDC'nin doğusu, 20 yıldır altın ve kobalt gibi madenlerin kontrolünü sağlamaya çalışan silahlı grupların saldırılarına sahne oluyor. Birleşmiş Milletler (BM) yardım kuruluşlarına göre, CODECO baskınları nedeniyle yaklaşık 3 milyon kişi yardıma muhtaç hale geldi. Saldırıların Ituri eyaletinde uzun süre devam etmesinin insani krizi daha da derinleştirdiği belirtiliyor. Güvenlik güçleri bölgede operasyonlarını sürdürüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN