Kovid ve çip krizi Japon devlerini de vurdu: Son 45 yılın en kötüsü

Kovid ve çip krizi Japon devlerini de vurdu: Son 45 yılın en kötüsü

Koronavirüs ve çip krizi nedeniyle Japon otomobil firmalarının geçen yıl ülke içi toplam üretimi 45 yılın en düşük seviyesine kadar geriledi.

Koronavirüs ve çip krizinden dolayı fabrikalarda üretimin durması ve parça tedarik sorunları nedeniyle Japon otomobil firmalarının geçen yıl ülke içi toplam üretimi son 45 yılın en düşük seviyesine geldi.

AA'da yer alan habere göre, Japonya Otomobil Üreticileri Birliğine (JAMA) göre, 2021 yılında, ülke içi üretim, önceki yıla kıyasla yüzde 2,7 oranında düştü.

TOPLAM 7,85 OTOMOBİL ÜRETİLDİ

Buna göre firmalar 2021'de toplam 7,85 milyon otomobil üretti. Bu oran son 45 yılın en düşük rakamı olarak kayda geçti.

Oran düşüklüğünde, Kovid-19 salgını nedeniyle fabrikada üretimi durdurma ile yarı iletken dahil parça tedarik sorunları etkili oldu.

Veriler, Toyota ve Honda dahil 8 büyük Japon otomobil üreticisi ile Isuzu gibi ticari araç üreticisinin rakamlarını kapsadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN