Kremlin Sözcüsü'nden flaş açıklama: Artık yanımızda değil karşımızda!

Kremlin Sözcüsü'nden flaş açıklama: Artık yanımızda değil karşımızda!

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları devam ederken Kremlin Sözcüsü Peskov'dan, "Bu kanlı, mantıksız ve kesinlikle gereksiz rezilliğe artık ortak olamam" sözleriyle istifa eden diplomata ilişkin açıklama geldi. Peskov, "Bay Bondarev, artık yanımızda değil karşımızda" dedi.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının ardından birçok Rus diplomat savaşa karşı olduklarını göstermek için görevlerinden istifa ederken, Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) ofisinde çalışan Boris Bondarev de istifa ettiğini açıkladı.

İstifanın ardından Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'dan açıklama geldi. Bondarev'in aldığı tavırdan sonra görevden alındığını hatırlatan Peskov, "Bay Bondarev, artık yanımızda değil karşımızda" dedi.

Rus devlet adamlarının Ukrayna'nın doğusundaki Donbas Bölgesi'ni ziyaret edip etmeyeceğine ilişkin de konuşan Peskov, "Donbas'ı herkes farklı planlar dahilinde ziyaret edebilir ancak bu amaca ve ihtiyaca göre olmalı. Bunlar boş ziyaretler olmamalı" ifadelerini kullandı.

boris-bondarev-qha-copy.jpg
Boris Bondarev

'BU REZİLLİĞE ORTAK OLAMAM'

Bondarev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'ya karşı savaşının "Rus halkına karşı en büyük suç" olduğunu belirterek, "Bütün bu 20 yıl boyunca Dışişleri Bakanlığı'nın çalışmalarında yalanların ve profesyonellikten uzak eylemlerin sürekli arttığını gördüğüm için üzgünüm. Hiç bu kadar utanmamıştım. Bu kanlı, mantıksız ve kesinlikle gereksiz rezilliğe artık ortak olamam" açıklamasında bulunarak istifa etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN