Kremlin'den dikkat çeken açıklama: Türkiye'nin gaz ticaret merkezi olması için çalışıyoruz

Kremlin'den dikkat çeken açıklama: Türkiye'nin gaz ticaret merkezi olması için çalışıyoruz

Kremlin Sözcüsü Peskov, Rusya ve Türkiye'nin doğalgaz konusundaki temaslarının hem en üst düzeyde hem de çalışma düzeyinde aktif olarak sürdürüldüğünü belirtti. Peskov, iki devlet başkanının da Türkiye’de bir gaz merkezi oluşturma ilgisinin olduğunu bildirdi.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, gazetecilerle düzenlenen günlük basın toplantısında konuşurken Türkiye'de bir gaz merkezi oluşturmak için ayrıntılar üzerinde çalışıldığını vurgulayarak, projedeki en önemli konunun doğalgaz arzı ile bağlantılı olduğunu söyledi.

'İKİ BAŞKAN DA TÜRKİYE'DE BİR GAZ MERKEZİ OLUŞTURMAK İSTİYOR'

Türk tarafıyla temasların sürdüğünü aktaran Kremlin Sözcüsü, “Hem gaz dağıtım merkezi hem de gaz arzıyla ilgili konular, üst düzey ve çalışma düzeyindeki temaslarımız gündemi oluşturuyor” diye konuştu.

İki devlet başkanının Astana'daki son görüşmesinde her iki ülkenin de Türkiye’de bir gaz merkezi oluşturma ilgisinin olduğunun anlaşıldığını ifade eden Peskov, bu noktada doğalgaz satışının çok önemli olduğunu, bu kısmın netleşmesiyle de Türkiye’deki merkezin ana hatlarının zaten netleşeceğini söyledi.

BAKAN DÖNMEZ: YIL SONUNA KADAR NETLEŞTİRECEĞİZ

Bugün açıklamalarda bulunan Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de, Türkiye'nin Rusya’nın teklifi sonrası gaz ticaret merkezi olması için çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Yol haritamızı yıl sonuna kadar netleştireceğiz" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN