Kurtarma ekipleri bölgede: Askeri jetler havada çarpıştı

Kurtarma ekipleri bölgede: Askeri jetler havada çarpıştı

Hindistan’a ait iki savaş uçağı, başkent Yeni Delhi'nin yaklaşık 300 kilometre güneyinde gerçekleştirilen tatbikatlar sırasında havada çarpıştıktan sonra düştü. Kurtarma ekipleri bölgeye sevk edilirken, yetkililer olayın nedenini araştırıyor.

Hindistan Hava Kuvvetleri’ne bağlı Sukhoi-30 ve Mirage 2000 jetleri tatbikat sırasında havada çarpıştı. Madya Pradeş eyaletinde meydana gelen kazanın ardından, pilotlara yardım etmek için bölgeye kurtarma ekipleri sevk edildi.

‘ORMANDA YARALI BİR PİLOT BULDUK’

Düştükleri yere yaklaşık 50 kilometre mesafedeki Gwalior Hava Üssü’nden havalanan uçaklarla ilgili açıklama yapan yetkili Dharmender Gaur, "Uçaklardan birinin enkazını ve Pahadgarh ormanlarında yaralı bir pilot bulduk. Diğer uçak büyük olasılıkla bölgeden daha uzağa düştü ve yerini tespit etmesi için ekipler gönderdik" dedi.

Reuters haber ajansına konuşan yerel yetkili Ankit Asthana, bir jetteki üç mürettebattan ikisinin kurtarıldığını ve hastaneye kaldırıldığını söyledi. Üçüncü mürettebat üyesinin durumu henüz net değil ve diğer uçağın mürettebatı hakkında bilgi verilmedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN