Kuzey Kore’den Ukrayna’ya giden tanklara tepki: Etik dışı bir suç

Kuzey Kore’den Ukrayna’ya giden tanklara tepki: Etik dışı bir suç

Kuzey Koreli bir yetkili, ABD'nin Ukrayna'ya tank gönderme kararını eleştirerek, istikrarsız bir uluslararası durumu sürdürmeyi amaçlayan "etik dışı bir suç" olduğunu söyledi.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı ABD İşleri Direktörü Kwon Chung-keun, ABD’nin Ukrayna’ya tank gönderme kararına tepki göstererek ülkesinin Rusya’ya silah sağladığına ilişkin iddiaları "asılsız bir söylenti" olarak nitelendirdi.

‘İZİN VERİLEMEZ BİR PROVOKASYON’

Açıklamasında, "ABD, uluslararası toplumun haklı endişelerini ve eleştirilerini hiçe sayarak, ne pahasına olursa olsun Ukrayna'ya tank gibi saldırı silahları tedarik etmek için çok çalışıyor. Bu, uluslararası durumu istikrarsız tutmayı amaçlayan etik dışı bir suçtur" dedi.

Chung-keun, Kuzey Kore ve Rusya arasındaki silah anlaşmalarının asılsız iddialarının "asla izin verilemez ciddi bir provokasyon" olduğunu ve bunların sürdürülmesinin "gerçekten istenmeyen bir sonuç" getireceğini de ekledi.

‘VEKALET SAVAŞI’

Kuzey Kore merkezli haber ajansı KCNA'nın bildirdiğine göre, ülke lideri Kim Jong Un'un kız kardeşi Kim Yo Jong, ABD'nin Ukrayna'ya muharebe tankı taahhüdünü kınayarak Washington'un vekalet savaşı yoluyla hegemonya kazanmak için "kırmızı çizgiyi daha da aştığını" belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN