Kuzey Kore'den yeni stratejik seyir füzesi denemesi

Kuzey Kore'den yeni stratejik seyir füzesi denemesi

Kuzey Kore'nin dün yeni stratejik seyir füzesini test ettiği açıklandı. Devlet medyası KCNA, "Pulhwasal-3-31" adlı füzenin şu anda geliştirilme aşamasında olduğunu ve deneme atışlarının komşu ülkelerin güvenliği üzerinde hiçbir etkisinin olmadığını belirtti.

Devlet medyası KCNA bugün, Kuzey Kore'nin dün yeni stratejik seyir füzesini test ettiğini açıkladı.

KCNA, "Pulhwasal-3-31" adlı füzenin şu anda geliştirilme aşamasında olduğunu ve deneme atışlarının komşu ülkelerin güvenliği üzerinde hiçbir etkisinin olmadığını belirterek, bunun bölgesel durumla "hiçbir ilgisi" olmadığını da sözlerine ekledi.

Reuters'ta yer alan habere göre, Füze İdaresi'ne atıfta bulunan raporda, testin aynı zamanda ülkenin silah sistemini güncelleme sürecinin bir parçası olduğu belirtildi.

Güney Kore Genelkurmay Başkanı, ateşlemenin mevcut füzelerin yeteneklerindeki iyileştirmeleri test etmek amacıyla yapıldığını söyledi.

Dün Güney Kore ordusu, Kuzey Kore'nin batı kıyısı açıklarında sabah yerel saatle 7 sıralarında denize doğru çok sayıda seyir füzesi ateşlediğini söylerken, Seul Savunma Bakanı Shin Won-sik, fırlatmaların İran için ciddi bir tehdit olduğunu belirtmişti.

Kuzey Kore, olası nükleer saldırı kabiliyetine sahip ilk seyir füzesi testini Eylül 2021'de gerçekleştirmişti. Kuzey Kore'nin seyir füzeleri genellikle balistik füzelerden daha az ilgi çekiyor çünkü BM Güvenlik Konseyi'nin herhangi bir kararıyla açıkça yasaklanmıyorlar.

Ancak analistler, orta menzilli, karadan saldırı amaçlı seyir füzelerinin balistik füzelerden daha az tehdit oluşturmadığını ve Kuzey Kore için ciddi bir yetenek olduğunu söylüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN