Lavrov: Dünyadaki bütün çalkantıların sorumlusu Batı'dır

Lavrov: Dünyadaki bütün çalkantıların sorumlusu Batı'dır

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, yıl sonu röportajında devam eden savaş konularını değerlendirerek, Batı ülkelerini eleştirdi. Lavrov açıklamasında, "Dünyada fırtınalar devam ediyor ve bunun nedenlerinden biri Batı'daki yönetici çevrelerin kendi sorunlarını çözmek için sınırlarından binlerce kilometre uzakta krizleri kışkırtmasıdır" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, yayınlanan yıl sonu röportajında dünyayı kargaşaya sürüklemenin büyük ölçüde hakimiyeti zayıflayan Batılı ülkelerin entrikalarından kaynaklandığını söyledi.

Lavrov, dünya çapında hiç kimsenin 2024 yılında Batı'nın entrikalarından zarar görmeden kurtulacağından emin olamayacağı konusunda uyardı. "Dünyada fırtınalar devam ediyor ve bunun nedenlerinden biri de Batı'daki yönetici çevrelerin kendi sorunlarını çözmek için sınırlarından binlerce kilometre uzakta krizleri kışkırtmasıdır" ifadelerini kullandı.

Reuters'ta yer alan habere göre Moskova, birbirinden oldukça ayrı bölgelerdeki kargaşa ve çatışmaların çoğundan Batı'yı sorumlu tutuyor.

FİLİSTİN DEVLETİ KURULMALI

Bakan Lavrov ayrıca Orta Doğu'daki çatışmaların ABD'nin dış politikasının uzun süredir devam eden başarısızlıklarının bir sonucu olduğunu belirterek, bir Filistin devletinin kurulması çağrısında bulundu.

Lavrov, yaptığı açıklamada Orta Doğu'daki çatışmanın azaltılması çağrısında bulunarak, hem terör eylemlerini hem de toplu cezalandırmayı "kabul edilemez" olarak nitelendirdi.

Lavrov, "Şiddetin kısır döngüsünü kırmak ve birçok nesil Filistinlinin maruz kaldığı adaletsizliği ortadan kaldırmak hayati önem taşıyor. Bir bütün olarak Orta Doğu'daki çatışma bölgesinde istikrar ancak bunu yaparak sağlanabilir" ifadelerini kullandı.

UKRAYNA BARIŞ KONUSUNDA İSTEKSİZ

Bakan Lavrov Rusya'nın, "özel askeri operasyon" olarak adlandırdığı Ukrayna'da 22 aydır devam eden savaşı sona erdirmek için barış görüşmeleri düzenleme konusunda Ukrayna'nın isteksiz olduğu yönündeki şikayetini yineledi.

Lavrov, açıklamasında, "Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy rejiminde barış yönünde herhangi bir irade bulunmadığını belirtmeliyim. Temsilcileri yalnızca savaş konusunu düşünüyor ve tamamen saldırgan söylemlere başvuruyor. Barış görüşmeleri yapma gibi bir düşünce yok" dedi.

Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya'nın Şubat 2022'deki tam kapsamlı işgalinden bu yana işgal ettiği topraklardan (topraklarının yaklaşık yüzde 17,5'i olduğu tahmin ediliyor) çekilene kadar Moskova ile müzakereleri reddediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN