Letonya Rus vatandaşlarına giriş yasağını uzattı

Letonya Rus vatandaşlarına giriş yasağını uzattı

Letonya , Litvanya, Estonya ve Polonya ile yapılan ortak anlaşma kapsamında Eylül 2022'de Rus vatandaşlarına giriş kısıtlamaları getirmişti. Dışişleri Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada, Rus vatandaşlarına yönelik vize kısıtlamalarının Mart 2025'e kadar uzatıldığı bildirildi.

Letonya Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın Ukrayna'da devam eden işgali ve buna bağlı olarak iç güvenliğe yönelik tehditler nedeniyle Letonya'daki kısıtlamaların Mart 2025'e kadar uzattığını bildirdi.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre Rusların, AB veya Letonya'da oturma iznine sahip olmadıkları veya diplomatik personel veya aileleri olmadıkları sürece Letonya'ya girmeleri yasak.

Kısıtlamalar, diğer istisnaların yanı sıra Letonya veya AB vatandaşı aile üyeleri olmadığı, bir gemide çalışmadığı veya taşımacılık sektöründe çalışmadığı sürece, Schengen turist vizesi olan Rus vatandaşları için geçerlidir.

Letonya, Litvanya, Estonya ve Polonya ile yapılan ortak anlaşma kapsamında Eylül 2022'de Rus vatandaşlarına giriş kısıtlamaları getirmişti. Çekya da Ekim 2022'de benzer kısıtlamalar getirmişti.

Ruslar, Letonya'ya yalnızca "istisnai durumlarda" vize başvurusunda bulunabiliyor ; örneğin bir aile üyesinin ciddi hastalığı, cenazesi veya Letonya'daki bir duruşmaya katılması gerektiği veya aile üyelerinin Letonya vatandaşı olması durumunda.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN