Macron'un sözlerine Cezayir'den 'Osmanlı' yanıtı: Haçlı saldırılarına karşı...

Macron'un sözlerine Cezayir'den 'Osmanlı' yanıtı: Haçlı saldırılarına karşı...

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Cezayir üzerinden Türkiye'ye yönelik sözlerine bir tepki de Cezayir Alimler Birliği Başkanı Kasum'dan geldi. Osmanlı'nın İspanyol Haçlı saldırılarına karşı Cezayir'in davetiyle geldiğini aktaran Kasum, Cezayirlilerin Fransız sömürgeciliğini "trajedinin babası, sefalet ve nefretin kaynağı" şeklinde tanımladığını belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Cezayir üzerinden Türkiye'ye yönelik sözleri tepki toplamaya devam ediyor. Macron, "Fransız sömürgesinden önce Cezayir ulusu var mıydı? Soru bu. (Cezayir'de) Daha önce sömürgeler vardı. Türkiye'nin Cezayir'de oynadığı rolü ve kurduğu hakimiyeti tamamen unutturabilmesi beni büyüledi ve tek sömürgecinin biz olduğumuzu açıklamak, bu harika. Cezayirliler buna inanıyor" demişti.

'OSMANLI, CEZAYİR'İN DAVETİYLE GELDİ'

Cezayir Alimler Birliği Başkanı Abdurrezak Kasum, bu sözlere "Osmanlı, Cezayir'e sömürge işgalcisi olarak gelmedi, bilakis İspanyol Haçlı saldırılarına karşı Cezayirlilerin davetiyle geldi. Osmanlı, ölüm ve yıkımla suçlanmıyor. Osmanlı döneminde Cezayirliler hayatlarından memnundu, onlar Cezayirlilerin servetini yağmalamadılar" diyerek cevap verdi.

'FRANSIZ ŞİRKETLERİYLE TİCARİ İLİŞKİLER SONLANDIRILMALI'

Osmanlıların Cezayir'de kendi dilini empoze etmediğini söyleyen Kasum, Osmanlı Devleti'nin Cezayir'de yerel halkın dinine, diline ve inancına karışmadığını kaydetti. Kasum, Cezayirlilerin Fransız sömürgeciliğini "trajedinin babası, sefalet ve nefretin kaynağı" şeklinde tanımladığını belirterek Fransız şirketleriyle ticari ilişkilerin sonlandırılması çağrısı yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN