Mahmud Abbas: Gazze'de yönetimi devralmaya hazırım

Mahmud Abbas: Gazze'de yönetimi devralmaya hazırım

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların sona ermesinin ardından Gazze Şeridi'nde yönetimi devralmaya talip olduğunu söyledi. Abbas, "Kapsamlı bir siyasi çözümün parçası olarak üzerimize düşen tüm sorumluluğu üstleniriz" dedi.

7 Ekim'de Hamas'ın 'Aksa Tufanı' operasyonunun ardından başlayan İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 36. gününe de geride kaldı.

Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas, işgal altındaki Batı Şeria'yı da kapsayacak tam bir siyasi çözüm bulunması koşuluyla Filistin Yönetimi'nin Gazze Şeridi'nin yönetiminde rol oynayabileceğini söyledi.

'GAZZE, FİLİSTİN'İN AYRILMAZ PARÇASI'

DW Türkçe'de yer alan habere göre Filistin Yönetimi'nin, bağımsız bir Filistin devletini içeren daha geniş bir siyasi çözümün parçası olabileceğini belirten Abbas, "Gazze, Filistin Devleti'nin ayrılmaz bir parçasıdır ve hem Doğu Kudüs dahil Batı Şeria'yı hem de Gazze'yi kapsayan kapsamlı bir siyasi çözüm çerçevesinde tüm sorumluluklarımızı üstleneceğiz" dedi.

1kapak-002.jpg

Abbas ayrıca, uluslararası garantilerle desteklenen belirli zaman çizelgelerinin belirlenmesi için uluslararası bir barış konferansı düzenlenmesi gerektiğini de söyledi.

BAĞIMSIZ BİR FİLİSTİN DEVLETİ

Uluslararası toplumun da büyük ölçüde benimsediği iki devletli çözüm, bölgede İsrail ile barış içinde yaşayacak, Batı Şeria, Gazze Şeridi ve Doğu Kudüs'ü kapsayan bağımsız bir Filistin devleti kurulmasını öngörüyor.

Ancak bağımsız bir Filistin devleti ile iki devletli çözüm için anlaşmaya varma girişimleri, ABD'nin arabuluculuğundaki barış görüşmelerinin son turunun 2014 yılında durmasının ardından neredeyse 10 yıldır devam etmiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN