Meksika’daki göçmen merkezinde 39 kişi can vermişti: Yangına ilişkin 5 tutuklama

Meksika’daki göçmen merkezinde 39 kişi can vermişti: Yangına ilişkin 5 tutuklama

Meksikalı yetkililer, Ciudad Juarez kentinde bulunan göçmenlere yönelik bir gözaltı merkezinde çıkan yangının ardından 39 kişinin ölümünde rolü olduğu iddiasıyla beş kişinin tutuklandığını duyurdu.

Meksika Başsavcılığı’nın İnsan Hakları biriminden Sara Irene Herrerias, hükümetin Ulusal Göç Enstitüsü'nden (INM) üç memur ve iki özel güvenlik görevlisinin yangını bilerek başlatmakla suçlanmasından sonra tutuklandığını duyurdu.

‘SÖZLEŞMEYİ İPTAL EDİN’ ÇAĞRISI

Meksika Güvenlik Bakanı Rosa Icela Rodriguez, özel şirket CAMSA’nın sınır kenti Ciudad Juarez'deki göçmen merkezindeki güvenlikten sorumlu olduğunu belirtti. Rodriguez, müfettişlerin CAMSA'yı incelediklerinde çok sayıda usulsüzlük bulunduğunu belirterek, hükümetin göç enstitüsünden şirketle olan sözleşmesini geri çekmesini istediğini de ekledi.

Rodriguez ayrıca, federal ajanların merkezin bulunduğu Chihuahua eyaletindeki göçmen merkezlerinde güvenliği devralacağını söyleyerek sözleşmeleri "gerçekte nelerden oluştuğunu kontrol etmeden" onaylayanlarla beraber çeşitli alanlarda yetkililerin gözetiminde başarısızlık olduğunu bildirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN