Mezarlığı kazdığı yerden altın fışkırdı! Karşılarına çıkaran manzara tarihe geçti

Mezarlığı kazdığı yerden altın fışkırdı! Karşılarına çıkaran manzara tarihe geçti

Arkeolojik kazılar sırasında bulunan mezarın yanında çıkanlar herkesi şaşkına çevirdi. Mezarlığı kazdığı yerden altın fışkırdı! Bu kadar altını bir arada görünce şaşkına döndü. Karşılarına çıkaran manzara tarihe geçti...

Panama Kültür Bakanlığı Kültür Mirası Ulusal Direktörü Linette Montenegro, Cocle eyaletinde bulunan El Cano arkeolojik sahasındaki kazı çalışmalarında önemli bir keşif yapıldığını duyurdu. Montenegro, basına yaptığı açıklamada, İspanyol öncesi döneme ait bir mezarın bulunduğunu söyledi.

GELİNE AİT ÇEYİZLER ÇIKTI

1300 yıldan daha eski olduğu tahmin edilen bu mezarın içerisinden çeşitli değerli eşyalar çıktığını ifade eden Montenegro, "Mezardan iki ceset, bir geline ait çeyiz eşyaları, bir miktar altın, seramik, beş göğüs kemeri, altın boncuklar, dört bilezik, küpeler, altın kaplamalı çanta ve çeşitli kolyeler çıktı." şeklinde konuştu.

Panama’da altınlarla süslü 1300 yıllık mezar bulundu

Montenegro, keşfedilen mezarın dönemin hükümdarına ait olabileceğini öngördüklerini belirtti. Bölgede 2008 yılından bu yana sürdürülen arkeolojik kazıların, tarihi ve kültürel miras açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN