Miçotakis, Türkiye örneği vererek oy istedi

Miçotakis, Türkiye örneği vererek oy istedi

Yunanistan 25 Haziran'da yeniden sandığa gitmeye hazırlanırken seçimin favorisi eski Başbakan Miçotakis'in Türkiye yorumu gündem oldu. Eski Başbakan seçim konuşmasında Türkiye'yi örnek vererek "Türkiye’nin bugün yeni, güçlü, istikrarlı bir hükümeti var. Bizim de istikrarlı bir hükümete ihtiyacımız var" açıklamasıyla seçmenden oy istedi.

Yunanistan'da halk ikinci kez 25 Haziran'da sandık başına gitmeye hazırlanıyor. Yoğun seçim gündeminin olduğu ülkede yeni seçimlerin favorisi, merkez-sağcı Yeni Demokrasi (ND)partisinin lideri, eski Başbakan Kiriakos Miçotakis, Türkiye’nin bugün yeni, istikrarlı ve güçlü bir hükümete sahip olduğunu söyledi.

CNN Türk'te yer alan habere göre, Miçotakis dün Atina’nın Nea İonia semtindeki seçim konuşmasında, “Yunanistan’ın, bölgedeki jeopolitik gelişmelerle başedebilecek ve ülkeyi güvenle geleceğe götürecek istikrarlı bir hükümete ihtiyacı bulunuyor. Bakın, Türkiye’nin yeni, istikrarlı ve güçlü bir hükümeti var.

'YUNANİSTAN'IN İSTİKRARLI BİR HÜKÜMETE İHTİYACI VAR'

Egemenliğimizin ve egemenlik haklarımızın korunması, ülkemizin jeopolitik rolünün güçlenmeye devam etmesi, karada ve denizde sınırlarımızı güvenle korumamız için, Yunanistan’ın da istikrarlı bir hükümete ihtiyacı var” dedi.

Anketler, Miçotakis’in partisi ND’nin tek başına tekrar iktidara gelme şansının büyük olduğunda birleşiyor.

Hürriyet'ten Yorgo Kırbaki'nin haberine göre; 21 Mayıs’ta yapılan seçimlerde hiçbir parti tek başına iktidar olmayı başaramamış, yeni bir seçim sisteminin uygulanacağı yeni bir erken seçime gidilmesi kararı alınmıştı. ND’nin tek başına iktidar olabilmesi için toplayacağı oyların yanı sıra, yüzde 3 barajını aşamayıp parlamento dışında kalacak partilerin alacakları oylar da önem taşıyor. Parlamentoya giremeyen siyasi partilerin oy oranları ne kadar yüksek olursa, ND’nin tek başına iktidar olma şansı o kadar artacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN