Milyonerlerden en milyonere protesto: Zenginleri vergilendirin

Milyonerlerden en milyonere protesto: Zenginleri vergilendirin

Amerika'da bir grup milyoner, dünyanın en zengin kişisi Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un evinin önünde protesto gösterisi yaptı. Gösteri yapan zenginler, zengin kişilerin vergilendirilmesini istiyor ve Bezos'un bugüne kadar vergi ödemekten kaçındığını öne sürüyor.

KARAR | DIŞ HABERLER

ABD'de 'Milliyetçi Milyonerler' adıyla örgütlenen bir grup zengin, Amazon'un patronu Jeff Bezos'un New York kentindeki ve Washington eyaletindeki evlerinin önünde sokak gösteri yaptı. 

Gösteri yapan zenginler, zengin kişilerin vergilendirilmesini istiyor ve Bezos'un bugüne kadar vergi ödemekten kaçındığını öne sürüyor. Amerikan Başkanı Joe Biden, yıllık geliri 400 bin doların üzerinde olan Amerikalıların vergilerini yükseltmek, buradan gelecek paralarla 2 trilyon dolarlık altyapı projelerini ve 1,8 trilyon dolarlık ailelere yardım planını finanse etmek istiyor.

Biden ayrıca şirketlerin ödediği kurumlar vergisini de yükseltmek istiyor. Bezos'un şirketi Amazon ise uzun yıllardır şirketin ödeyeceği kurumlar vergisini düşürmek için çaba sarf ediyor. 

"SAÇMALAMAYI KES, ZENGİNLERİ VERGİLENDİRİN"

Pazartesi günü bir grup milyoner, New York ve Washington'da dünyanın en zengin adamı Amazon'dan Jeff Bezos'un sahip olduğu evlerin önünde protesto eylemi yaparak sokaklara çıktı.

İlerici politika değişiklikleri isteyen varlıklı bireylerden oluşan bir koalisyon olan Yurtsever Milyonerler tarafından düzenlenen protesto, Amerikalıların gelir vergisi beyannamelerini federal hükümete sunduğu Vergi Günü münasebetiyle düzenlendi.

Üyeleri 1 milyon dolardan fazla gelir elde eden veya 5 milyon dolardan fazla mal varlığına sahip Yurtsever Milyonerler, Bezos'un evlerinin önünde "Saçmalamayı kes. Zenginleri vergilendirin."

 

Vatansever Milyonerler yönetim kurulu başkanı ve eski bir BlackRock yöneticisi olan Morris Pearl, Guardian'a "Birkaç zengin insanla ve çok sayıda fakir insanla son buluyoruz ve bu işe yaramıyor" dedi.

KURUMLAR VERGİSİ ARTIRILACAK

Bezos, kurumlar vergisi oranının yükseltilmesini desteklediğini söyledi. Ancak Amazon, uzun zamandır vergiden kaçınma konusunda protestoların konusu olmuştu.

Biden yönetimi, kurumlar vergisi oranını yüzden 21'den yüzde 28'e çıkarmayı ve Donald Trump'ın uyguladığı kesintileri kısmen tersine çevirmeyi öneriyor. 

Biden'in altyapı planı, çocuk bakımı ve ücretsiz evrensel okul öncesi eğitim tesislerinin yanı sıra çöken ulaşım sistemlerini ve kamu sektörü konutlarını yeniden inşa etme programlarını finanse edecek.

Vatansever Milyonerler Başkanı Erica Payne yaptığı açıklamada, "Sistemimizden açıkça en çok yararlanan insanların, fazla servetlerinin büyük bir yüzdesini bu sisteme yeniden yatırmalarını istemek çok daha mantıklı" dedi.

Protestoların ayrıca Senato azınlık liderinin Washington'daki evi Mitch McConnell, Senato çoğunluk liderinin New York ofisi Chuck Schumer ve diğerlerinin önünde yapılması planlandı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN