Mısır Merkez Bankası'ndan devalüasyon ve faiz kararı: 1 dolar 30'dan 50 pounda yükseldi

Mısır Merkez Bankası'ndan devalüasyon ve faiz kararı: 1 dolar 30'dan 50 pounda yükseldi

Mısır Merkez Bankası, döviz kıtlığı ve yüksek enflasyonla mücadele için faiz oranlarını yükseltti ve para biriminin değerinin piyasada belirlenmesine izin verdi. Bu karar, Mısır poundunun dolar karşısında %38 değer kaybetmesine ve resmi kurun karaborsadaki değere yaklaşmasına neden oldu.

Mısır Merkez Bankası, faiz oranlarını yükselterek ve para biriminin piyasa koşullarına göre değerlenmesine izin vererek ekonomik politikalarında değişikliğe gitti. Bu gelişmenin ardından 1 dolar 30,9'dan 50 Mısır pounduna yükseldi. Banka, politika faizini 600 baz puan artırarak %27,25'e çıkardı. Bu karar, enflasyonla mücadele ve temel enflasyonda düşüş sağlamak amacıyla alındı.

Merkez Bankası, para biriminin serbest bırakılmasının ardından Mısır poundunun dolar karşısında %38 değer kaybettiğini ve Dolar/Mısır poundu kuru 30,9'dan 50 seviyesine yükseldiğini bildirdi. Bu değişiklikle birlikte, resmi döviz kuru da kara borsadaki ile yakınlaştı.

IMF, Mısır'ı para politikasını sıkılaştırmaya ve daha esnek bir döviz kuru politikası benimsemeye teşvik ediyordu. Mısır, yaklaşık %30'luk bir enflasyon oranıyla mücadele etmekteydi. Bu politika değişiklikleri, enflasyonla mücadele ve ekonomik istikrarın sağlanmasına yönelik adımlar olarak değerlendiriliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN