Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı: Beklentiler doğrultusunda...

Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı: Beklentiler doğrultusunda...

Avrupa Merkez Bankası (ECB), 2024'ün ikinci para politikası toplantısında piyasa beklentilerine paralel olarak faiz oranlarını sabit tuttu. Gösterge faiz oranı yüzde 4,50, mevduat faiz oranı yüzde 4,0 ve marjinal faiz oranı yüzde 4,75 seviyesinde kaldı. Uzmanlara göre kararla enflasyon ve büyüme endişeleri arttı.

ECB Yönetim Konseyi'nin açıklamasına göre, enflasyon tahminleri 2024 için yüzde 2,7'den, yüzde 2,3'e, büyüme tahminleri ise yüzde 0,8'den yüzde 0,6'ya düşürüldü.

FAİZ ORANLARI SABİT KALACAK

ECB, faiz oranlarının "yeterinde uzun bir süre boyunca" sabit kalmasını bekliyor. Bu karar, gelen verilere bağlı olarak değişebilir.

ENFLASYON VE BÜYÜME TAHMİNLERİ

ECB, enflasyonun hala yüksek olduğunu ancak düşme eğiliminde olduğunu kabul ediyor. Ekonomik büyümenin ise yavaşlaması bekeleniyor.

Uzmanlara göre, bu kararın EURO bölgesindeki borçlanma maliyetlerini sabit tutması, ekonomik büyümeyi yavaşlatabilir, ancak enflasyonu düşürmeye yardımcı olabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN