‘Mültecileri işe almıyor’ iddiası ABD’li yetkilileri harekete geçirdi: Elon Musk’ın SpaceX’ine dava

‘Mültecileri işe almıyor’ iddiası ABD’li yetkilileri harekete geçirdi: Elon Musk’ın SpaceX’ine dava

Son dönemin en çok konuşulan isimlerinden Elon Musk’ın şirketlerinden biri olan SpaceX’e "mültecilere ayrımcılık yapıldığı" gerekçesiyle ABD Adalet Bakanlığı tarafından dava açıldı.

ABD merkezli uzay taşımacılığı şirketi SpaceX’e "işe alımlarda mültecilere ayrımcılık yaptığı" gerekçesiyle dava açıldı.

Milyarder girişimci Elon Musk’ın patronu olduğu şirkete dava açan ABD Adalet Bakanlığı’nın şikayet dilekçesinde, SpaceX’in ABD vatandaşları ve daimi oturma izni sahipleri dışındakilerin işe alımlarını engellediği; bunun yanlış olduğu kaydedildi.

‘GERİYE DÖNÜK ÖDEME’ TALEBİ

Dilekçede, bu şekilde mültecilerin, sığınmacıların ve geçici koruma altındaki kişilerin şirkete iş başvurusu yapmalarının önüne geçilmeye çalışıldığı ifade edildi. SpaceX'in işe alımlarda mültecilere yönelik ayrımcılık yaptığı savunulan dilekçede; şirket, söz konusu kişilerden gelen başvuruları "adil bir şekilde" değerlendirmemek veya onları işe almayı reddetmekle suçlandı.

Dilekçede, yüksek tahsil gerektiren pozisyonlar dışında aşçılık ve vinç operatörlüğü gibi pozisyonlar için de ayrımcılık yapıldığı ifade edildi. Bakanlık, istenen para cezalarına ilaveten, şirketin ayrımcı tutumu nedeniyle çalışmasını engellediği veya işe almadığı kişiler için "adil değerlendirme" ve "geriye dönük ödeme" yapmasını da talep etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN