Netanyahu'dan Biden'a cevap: Bu kendi politikam değil

Netanyahu'dan Biden'a cevap: Bu kendi politikam değil

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Refah kentine operasyon başlatacaklarını açıklamasının ardından ABD Başkanı Joe Biden, Netanyahu'nun "İsrail'e artık faydadan çok zarar verdiğini" söyledi. Biden'ın kendisine yönelttiği eleştirilere cevap veren Netanyahu, izlediği politikanın İsraillilerin büyük çoğunluğunun desteklediği bir politika olduğunu savundu.

ABD Başkanı Joe Biden, yaptığı açıklamada İsrail Başbakanı Netanyahu'nun "İsrail'e artık faydadan çok zarar verdiğini" kaydetmiş, Gazze'deki ölü sayısının çok fazla olduğunu ve Netanyahu hükümetinin, "sivillerin hayatını nasıl hedef almayacağı" üzerine ciddi şekilde eğilmesi gerektiğini vurgulamıştı.

Amerikan Politico gazetesine konuşan Netanyahu, ABD Başkanı'nın açıklamalarına karşılık verdi.

'BU BENİM KENDİ POLİTİKAM DEĞİL'

Netanyahu, "Başkan Biden'ın ne demek istediğini bilmiyorum ama eğer İsrail halkının çoğunluğuna karşı bir politika izlediğimi ve bunun İsrail'in çıkarlarına zarar verdiğini kastediyorsa yanılıyor demektir. Bu benim kendi politikam değil. Bu, İsraillilerin büyük çoğunluğunun desteklediği bir politika. Hamas'ı yok etmek için attığımız adımları destekliyorlar." ifadelerini kullandı.

"Hamas'ı ortadan kaldırdıktan sonra" Filistin Yönetimi'nin Gazze Şeridi'ni yönetmesine karşı olduğunu ve bunu "yapılması gereken son şey" şeklinde gördüğünü aktaran Netanyahu, Filistin Yönetimi'nin "terörizmi öğrettiğini ve terörü finanse ettiğini" iddia etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN