Netanyahu'dan Filstinlilerin protestolarında sosyal medyayı engelleme önerisi

Netanyahu'dan Filstinlilerin protestolarında sosyal medyayı engelleme önerisi

Filistinlilerin İsrail'in akılalmaz saldırılarına yönelik düzenlediği protestolarda İsrail Başbakanı Netanyahu'nun sosyal medyayı engelleme girişiminde bulunduğu ortaya çıktı. İsrailli yetkililerden edinilen bilgiye göre Netanyahu, sosyal medyayı engelleme teklifini iki kere önerdi ancak İsrail Başsavcısı Mandelblit ve güvenlik yetkilileri tarafından öneri reddedildi.

İsrail'in Filistinlilere yönelik akılalmaz saldırıları nedeniyle Filistinlilerin düzenlediği protestolar sırasında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun sosyal medyayı engellemeye çalıştığı belirtildi.

İsrail basınında yer alan haberlere göre; Netanyahu, 10-21 Mayıs tarihlerindeki Gazze saldırıları sırasında sosyal medyayı engelleme girişiminde bulundu.

İsrailli yetkililere dayandırılan haberde, Netanyahu'nun iki kez sosyal medyanın engellenmesini önerdiği, ancak İsrail Başsavcısı Avichai Mandelblit ve güvenlik yetkilileri tarafından bu önerinin reddedildiği aktarıldı.

İsrail vatandaşı Filistinlilerin özellikle sosyal medya platformu TikTok üzerinden örgütlendiğini belirten Netanyahu'nun muhtemel bir isyanı önlemek için bu öneriyi yaptığı ifade edildi.

Walla News'te yayımlanan haberde ise sosyal medyayı engelleme önerisinin Netanyahu tarafından ortaya atılmadığı, güvenlik kaynaklarının önerdiği planı desteklediği kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN