New York Times muhabiri Brent Renaud, Kiev'de öldürüldü

New York Times muhabiri Brent Renaud, Kiev'de öldürüldü

ABD’nin New York Times gazetesinde çalışan muhabir Brent Renaud, İrpin bölgesinde Rus birlikleri tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybetti.

Ukrayna'da Kiev Emniyet Müdürü Andriy Nyebytov, başkent yakınlarındaki Irpin kasabasında bir Amerikalı gazetecinin Rus güçleri tarafından vurularak öldürüldüğünü, bir gazetecinin de yaralandığını açıkladı.

Ölen gazetecinin New York Times (NYT) için çalıştığını açıklayan Nyebytov'aya Amerikalı gazeteden düzeltme geldi. Gazetecinin Brent Renaud olduğunu belirten NYT, sosyal medyada muhabirlerinin Ukrayna'da öldüğü yönünde çıkan haberler üzerine açıklama yayımladı. "Amerikalı gazeteci Brent Renaud'nun ölümünden derin üzüntü duyuyoruz" denilen açıklamada, hayatını kaybeden Renaud'un 2015'te New York Times için çalıştığı ancak bu sefer Ukrayna'da New York Times için görevde olmadığı kaydedildi.

takaa.jpgAçıklamada, Renaud için "Brent yetenekli bir fotoğrafçı ve film yapımcısıydı" ifadesini kullanıldı. Öte yandan Nyebtov yaralanan gazetecinin kimliği hakkında bir bilgi paylaşmazken iki gazetecinin de savaş bölgesinden uzaklaştırılması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN