Nijerya'da bu kez üniversiteler hedefte: Dokuz öğrenci kaçırıldı

Nijerya'da bu kez üniversiteler hedefte: Dokuz öğrenci kaçırıldı

Son yıllarda silahlı çetelerin öğrenci kaçırma vakalarının sıkça yaşandığı Nijerya’nın Kogi eyaletinde bulunan bir üniversiteden dokuz öğrencinin kaçırıldığı bildirildi.

Nijerya'nın Kogi eyaletinde bulunan Confluence Üniversitesi’ne düzenlenen saldırıda dokuz öğrenci kaçırıldı.

Kogi Eyaleti Enformasyon ve İletişim Komiseri Kingsley Fanwo, yaptığı yazılı açıklamada, Osara bölgesinde bulunan okula gelen silahlı kişilerin etrafa ateş açtığını belirtti. Fanwo, çok sayıda öğrencinin kaçmayı başardığını ekledi.

‘FEDAKARLIKTAN KAÇINMAYACAĞIZ’

Olay yerine güvenlik güçlerinin sevk edildiğini kaydeden Fanwo, "Eyalet hükümeti, kaçırılan tüm öğrencilerin güvenli bir şekilde kurtarılması ve ailelerine kavuşturulması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacaktır" ifadesini kullandı.

Nijerya, son zamanlarda ülkenin farklı bölgelerinde silahlı çetelerin yanı sıra terör örgütleri Boko Haram ve DEAŞ'ın Batı Afrika kolu ISWAP'ın saldırılarına maruz kalıyor. Ülkede ayrıca, cezası idam olmasına rağmen fidye için kaçırma olaylarına sıkça rastlanıyor. Silahlı kişiler ve çete üyeleri, genelde ülkenin kuzeyindeki köyleri, okulları ve yolcuları hedef alarak fidye talep ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN