Nijerya'daki silahlı saldırıda 113 kişi öldü

Nijerya'daki silahlı saldırıda 113 kişi öldü

Nijerya'da 20 topluluğun hedef alındığı bir silahlı saldırı düzenlendi. Yetkililer saldırı nedeniyle 113 kişinin hayatını kaybettiğini, 300'den fazla kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Nijerya'nın Plateau eyaletindeki köylere bir dizi silahlı saldırı düzenlendi.

Plateau Eyaleti'ne bağlı Bokkos'un yerel yönetim başkanı Monday Kassah AFP'yer yaptığı açıklamada, "Cumartesi gününden bu yana devam eden çatışmalarda 113 kadar kişinin öldürüldüğü doğrulandı" dedi.

Al Jazeera'de yer alan habere göre Kassah, 300'den fazla kişinin de yaralanmasına yol açan 'iyi koordine edilmiş' saldırıların bölge genelinde en az 20 topluluğu hedef aldığını söyledi.

Plateau Eyaleti'nin Valisi Caleb Mutfwang'ın sözcüsü Gyang Bere, "Hükümet tarafından masum sivillere yönelik devam eden saldırıları engellemek için proaktif önlemler alınacak" dedi.

Kassah, saldırıların sorumlusunun kim olduğunu açıklamadı ancak yaralıların hastaneye kaldırıldığını kaydetti.

Nijerya'nın Plateau eyaleti, son zamanlarda silahlı kişilerin saldırılarına sahne oluyor.

Uluslararası Af Örgütü insan hakları grubu, Batı Afrika ülkesindeki yetkililerin "Plateau eyaletinin kırsal topluluklarına yönelik sık sık yapılan ölümcül saldırılara son vermekte başarısız olduklarını" söyledi.

Bu ay Nijerya Devlet Başkanı Bola Tinubu, dini bir kutlama için toplanan 85 sivilin askeri drone saldırısında öldürülmesinin ardından soruşturma emri vermişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN