Notepad++ Çin'deki zulme sessiz kalmadı, 'Free Uyghur' sürümünü çıkardı

Notepad++ Çin'deki zulme sessiz kalmadı, 'Free Uyghur' sürümünü çıkardı

Dünya çapında yüz milyonlarca kullanıcısı olan açık kaynak kodlu metin editörü Notepad++ Uygur Türklerine yapılan zulmüne karşı sessiz kalmadı. 'Free Uyghur Edition' sürümünü piyasaya süren şirket, resmi sitesinde paylaştığı yazıyla Çin'in Uygur Türklerine yönelik uygulamalarını, İslamafobiyayı ve nasıl yardım edilebileceğini anlattı.

Notepad ++ uygulaması Uygur Türkleri ile ilgili farkındalık için özel sürüm çıkardı. şirket, 'Notepad++ Free Uyghur Edition' adıyla çıkardığı özel sürümü hakkında resmi sitesinden geniş bir açıklama yayınladı.

'UYGUR YA DA MÜSLÜMAN OLMANIZA GEREK YOK'

Ana sayfasında paylaştığı yazıda "İnsanlar bize iş ve yazılımla siyaseti karıştırmamızı söyleyecek. Biz siyasetle ilgilenmezsek, siyaset bizimle ilgilenir" ifadesini kullanan Notepad ++ yönetimi, kullanıcılarına "Hareket etmek için Uygur ya da Müslüman olmanıza gerek yok, sadece bir insan olmanız ve empati kurmanız yeterli" sözleriyle seslendi.

Paylaşılan metinde şu ifadeler kullanıldı;

"İnsanlar bana tekrar politikayla yazılım işlerini karıştırmamamı söyleyecekler. Bunu yapmak kesinlikle NotePad++'ın popülaritesini etkileyecek. Bu yüzden politika hakkında konuşmak, yazılım şirketlerinin ve diğer ticari şirketlerin kaçınmaya çalıştığı şeydir.

Sorun şu ki, politikayla ilgilenmezsek, politika bizimle ilgilenir. İnsanlar baskı altındayken hareket etmemeyi seçebiliriz, ancak baskı altına alınma sırası bize geldiğinde çok geç olacak ve bizim için ortada hiç kimse olmayacak.

Hareket etmek için Uygur ya da Müslüman olmanıza gerek yok, sadece bir insan olmanız ve insan dostlarımız için empati kurmanız gerekiyor."

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN